UFC

Derrick Lewis napravio najveću senzaciju u UFC-u u posljednjih pet godina

Foto: Guliver / AP

DERRICK LEWIS strašnim je aperkatom u drugoj rundi nokautirao Curtisa Blaydesa na UFC Fight Nightu.

Ovaj teškaški obračun u Las Vegasu završio je najvećim iznenađenjem u glavnoj borbi UFC-ova eventa u posljednjih pet godina, prema ESPN-ovoj obradi kladioničkih koeficijenata.

Blaydes je uoči borbe najavljivao da će koristiti svaku priliku da borbu iz stojke prebaci na tlo. Izgledalo je kao da se sprema na pokušaj obaranja kad se sagnuo i približio Lewisu, ali mu je naletio ravno na aperkat i bez svijesti pao na tlo.

"To je bio udarac koji sam čekao cijelu večer. Znao sam da će doći, nisam se ni opterećivao kombinacijama udaraca. Na kraju prve runde znao sam da će pogriješiti", rekao je Lewis o Blaydesu, koji nije uspio ostvariti nijedno obaranje, iako ih u karijeri ima čak 59, najviše u povijesti UFC-ove teške divizije.

Lewis je tako izjednačio UFC-ov rekord Vitora Belforta s 12 nokauta te se 16. pobjedom među teškašima poravnao na drugom mjestu s Frankom Mirom. Rekorder je Andrej Arlovski s 19.

Za 36-godišnjeg Lewisa ovo je bila 25. pobjeda u 33 profesionalne MMA borbe, a Blaydes je doživio treći poraz u 18 borbi.

Stipe Miočić 27. ožujka brani teškaški naslov protiv Francisa Ngannoua, a pobjednik će se boriti s Jonom Jonesom. Ako se nekom od tih boraca u međuvremenu nešto dogodi, Lewis se sada izborio za status prve zamjene.

Svi rezultati main carda UFC Fight Nighta:

Derrick Lewis - Curtis Blaydes (nokaut u drugoj rundi)
Jana Kunickaja - Ketlen Vieira (jednoglasna odluka)
Darrick Minner - Charles Rosa (jednoglasna odluka)
Chris Daukaus - Aleksej Olejnik (tehnički nokaut u prvoj rundi)
Phil Hawes - Nassourdine Imavov (većinska odluka)
Tom Aspinall - Andrej Arlovski (gušenje u drugoj rundi)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.