HRVATSKI NOGOMETAŠI

Debakl Hrvata iz Eintrachta. Obojica skrivili penale za skup poraz u Ligi prvaka

Foto: Profimedia

EINTRACHT je u četvrtom kolu Lige prvaka izgubio 3:2 kod Tottenhama, a utakmicu će po lošem posebno pamtiti njegovi hrvatski igrači. Kristijan Jakić je u 28. minuti, pri rezultatu 1:1, u svom kaznenom prostoru srušio Harryja Kanea, koji je uspješno izveo penal za preokret domaćina u 2:1. 

Son je zatim zabio za 3:1, a Eintracht je ostao s igračem manje, pa je njegov trener Oliver Glasner da izbjegne katastrofu pojačao obranu. U 69. minuti je umjesto veznjaka Sebastiana Rodea uveo stopera Hrvoja Smolčića. I onda je on, nakon što se Eintracht s desetoricom vratio u meč golom za 3:2, u sudačkoj nadoknadi pred golom Nijemaca srušio Bryana Gila i dobio crveni karton, a Tottenham još jedan jedanaesterac. Kane nije uspio i ovaj penal koji mu je donio Hrvat pretvoriti u gol. 

Jakić (25) je u Eintracht došao u ljeto prošle godine iz Dinama uz odštetu od 3.5 milijuna eura i standardan je prvotimac, a Smolčić ovog ljeta iz Rijeke za 2.5 milijuna eura. Do sada je u njemačkom klubu sakupio samo pola sata na terenu, a 20 minuta protiv Tottenhama mu je najdulji boravak u igri. Eintracht je tu utakmicu izgubio za pad na zadnje mjesto napete skupine Lige prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.