De Bleeckere: "Nakon mog suđenja Euro-Clasica govorit će se samo o nogometu." Uefa mu šalje kontrolora Collinu.

ODBIO je belgijski sudac odgovoriti Mourinhu na njegove objede kako je jedan od pet (Ovrebo, Busacca, Frisk, Stark) Barcinih sudačkih mušketira i da je u prošlogodišnjem uzvratu polufinala Lige prvaka favorizirao Barcu na štetu Intera.

Frank de Bleeckere je u belgijskom Le Soiru odgovorio tek s "nemam komentara", uz dodatak kako će se nakon njegovog dijeljenja pravde u večerašnjem uzvratu polufinala Lige prvaka "govoriti samo o nogometu."

"Kada ste sudac koji godinama sudi na najvišem nivou, naučite se živjeti s kritikama, podjednako pozitivnima i negativnima. Nema se tu o čemu polemizirati" trezveno govori De Bleeckere.

Hladna glava je ono što svakako treba sucu večerašnje utakmice, jer kao da tenzije koje stalno prate dvoboje ovih suparnika nisu dovoljne, klubovi se nabacuju međusobnim optužbama Uefi nakon prve utakmice obilježene nesportskim ponašanjem.

"Naravno da znam što se dogodilo na utakmici u Madridu, ali se uopće ne opterećujem s tim prije uzvratne utakmice. Svaka utakmica je priča za sebe, a ja ću s mojim pomoćnicima učiniti sve da se nakon uzvrata priča samo o nogometu."

De Bleeckere ima dodatni motiv da sve prođe u najboljem redu; ovo mu je zadnja sudačka sezona i sam veliku priliku koju je dobio naziva "bogomdanom" za kraj karijere. Govori kako bi suđenje finala Lige prvaka bilo san, ali i da je polufinale Barce i Reala "više od utjehe i ulazi među tri najveće uspomene u karijeri".

"Iznimno sam ponosan što sam izabran za vođenje ove utakmice i velika je čast dokazati da si vrijedan tako velike prilike."

Collina nadzire De Bleeckereovo suđenje

Uefa je u Barcelonu poslala bivšeg sudačkog velikana Pierluigija Collinu, danas prvog čovjeka svoje sudačke organizacije.

Dužnost vjerojatno najboljeg nogometnog suca svih vremena bit će promatranje De Bleeckerea.

Podsjećamo, prvi susret ovih momčadi završio je pobjedom Barcelone 2:0, ali i s nizom repova i primjedbi poraženog kluba na suđenje Wolfganga Starka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.