Engleski div srušio rekord, Milan predstavio kapitalca i vezao Donnarummu

Foto: Guliver Image/Getty Images

TREĆI i dosad najburniji dan ljetnog prijelaznog roka je iza nas, a ponedjeljak je donio nekoliko zvučnih transfera i barem jedan rekord.

Drugi dan ljetnog trošenja obilježio je dogovoreni posao oko prelaska Alexandra Lacazettea iz Lyona u Arsenal, a navodno je sjajni Juventusov branič Leonardo Bonucci na meti Barcelone.
 
Tijek trećeg dana prijelaznog roka pratite na Indexu...

Milan i Everton obilježili ponedjeljak

Nakon tri dana neizvjesnosti Milan je predstavio svoje novo pojačanje. Iz Bayer Leverkusena je stigao sjajni Hakan Calhanoglu, jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca.

Iako klubovi nisu željeli otkriti visinu transfera, nekoliko njemačkih medija navodi kako je Milan platio odštetu od 25 milijuna eura za 23-godišnjeg veznjaka.

U večernjim satima iz Italije je stigla još jedna vijest koja će razveseliti sve navijače Milana. Mladi vratar Donnarumma, koji je bio na korak do odlaska iz Milana, ipak ostaje na San Siru.

Navodno je već postignut dogovor između kluba i igrača, a potpisat će ugovor na još pet godina, a Donnarumma će dobivati 6 milijuna eura po sezoni.

Probuđeni div doveo braniča za 35 milijuna eura

Everton je u manje od 24 sata predstavio i drugo veliko pojačanje. Iz Burnleyja su doveli braniča engleske reprezentacije Michaela Keanea. Za 24-godišnjaka će platiti više od 35 milijuna eura, što znači da tim transferom ruše klupski rekord.

Nešto ranije iz Malage je stigao napadač Sandro Ramirez za manje od 10 milijuna eura.

Everton je ovog ljeta već potrošio više od 100 milijuna eura na pojačanja.
 

 
Inter doveo novog vratara
 
Talijanski nogometni velikan Inter angažirao je 31-godišnjeg vratara Danielea Padellija s kojim je potpisao ugovor na dvije godine.

Padelli je u Inter stigao iz Torina nakon što mu je istekao ugovor.

Padelli je u Torinu proveo posljednje četiri sezone, ali u posljednjoj je upisao samo tri nastupa nakon što je u klub stigao Joe Hart.
 
Banega se vratio u Sevillu

Argentinski veznjak Ever Banega (29) nakon jedne sezone provedene u milanskom Interu vratio se u redove španjolskog prvoligaša Seville.

Prije dolaska u Inter za koji je prošle sezone postigao šest pogodaka u 28 utakmica, Banega je proveo dvije godine u Sevilli.

Ovaj put Argentinac je sa španjolskim klubom potpisao ugovor na tri sezone, a prema navodima talijanskih medija vrijednost transfera iznosi devet milijuna eura.
 
Everton doveo napadača iz Španjolske
 
Možda nije novi Romelu Lukaku, ali Sandro Ramirez je sigurno dobra kupnja. Everton je aktivirao klauzulu u ugovoru Malagina napadača i za šest milijuna eura doveo 21-godišnjaka, koji je prošle sezone u 31 nastupu zabio 16 golova.
 
Torino želi nekadašnju veliku nadu talijanskog nogometa
 
Povremeni talijanski reprezentativac Stephan El Shaarawy na meti je Torina, javljaju talijanski mediji. 
 
Siniša Mihajlović, trener Bikova iz Torina želi ojačati momčad za sljedeću sezonu, a kao jednog od ključnih igrača u svojoj viziji vidi popularnog Faraona koji je danas član Rome.
 
Prema talijanskim izvorima, Roma ne bi imala ništa protiv transfera, a i sam igrač bi rado promijenio sredinu, s obzirom na to da se na Olimpicu i nije nešto previše naigrao premda je i u dresu Vučice imao svijetlih trenutaka.  Ipak, barem u ovom trenutku, glavni problem u realizaciji transfera je visina odštete jer Torino nudi deset milijuna, a Roma traži četiri milijuna više.
 
Trener Juventusa želi Modrića
 
Nije Allegri ni lud. Kad je vidio što je Modrić u Cardiffu napravio veznom redu Stare dame, mudri Massimiliano zatražio je od uprave torinskog kluba da mu kupe Modrića. No, AS tvrdi da od toga neće biti ništa jer Zidane nema namjeru prodavati jednog od ključnih igrača.
 
PSG ponudio 65 milijuna eura Juventusu za Alexa Sandra
 
Francuski mediji pišu da je PSG ponudio čak 65 milijuna eura za sjajnog braniča Alexa Sandra. Tek se čeka odogovor iz Torina.
 
Hajduk prodao Jeffersona u Portugal
 
Brazilac Jefferson napustio je pripreme Hajduka i zaputio se prema Portugalu gdje bi nakon liječničkog pregleda trebao potpisati ugovor s Chavesom.
 
Jefferson bi nakon liječničkog pregleda trebao potpisati ugovor, a Hajduku bi trebala pripasti odšteta od oko 200.000 eura čime bi se pokrila njegova dosadašnja primanja u Splitu.
 

Roma dovela Gonalonsa
 
Nastavlja se velika rekonstrukcija Rome pod novim sportskim direktorom Monchijem. Kralj transfera, koji je taj naslov zaslužio u Sevilli, nastavlja prodavati skupo i kupovati jeftino i u novom klubu.
 
Monchi je pak doveo Ricka Karsdorpa, desnog bočnog novog nizozemskog prvaka Feyenoorda, za 14 milijuna eura, što se smatra sjajnim poslom s obzirom na to da bek ima tek 22 godine, a željeli su ga brojni europski velikani.
 
Defenzivni dio momčadi dodatno je ojačao daleko iskusnijim (29) Hectorom Morenom, meksičkim stoperom PSV-a, koji je došao za samo pet milijuna eura, a jednako toliko je Lyonu plaćen godinu mlađi defenzivni vezni i najnovije pojačanje Rome.
 

Maxime Gonalons, dosadašnji kapetan francuskog velikana, za kojeg je odigrao preko 330 utakmica i gdje je proveo dvije trećine života, godinu dana prije isteka ugovora pušten je u Romu za sniženu cijenu.
 
Iako je zadnje dvije sezone odigrao ispod do tada vrhunske razine, Gonalons je upravo tip igrača kakav nedostaje Romi, posebno nakon prodaje Paredesa.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.