ČUDO NA ANFIELDU Salah odigrao lošu utakmicu, Liverpool nije zabio gol

Foto: Getty Images/Guliver Image

DOBRO JE. Ako ste mislili da je Mohamed Salah izvanzemaljac i da je s nekog drugog planeta, imamo za vas dobre vijesti - nije. Fantastični Egipćanin je samo čovjek od krvi i mesa koji, kao i vi i ja, može imati loš dan na poslu.

Liverpool je u 36. kolu odigrao samo 0:0 na Anfieldu protiv Stoke Cityja, u utakmici u kojoj se sve vrijedno spomena dogodilo u prvih 15-ak minuta. Već u 6. minuti Egipćanin je s centra krenuo potpuno sam prema Jacku Butlandu i u trenutku kad su svi već vidjeli loptu u golu, a kladionice i televizije već upisale gol, Salah je, atipično za njega, promašio cijeli gol.

>>> KLADIONICE I TELEVIZIJA VEĆ SU MU PRIPISALI GOL Ali, svemoćni Mohamed promašio je nepromašivo

Nešto kasnije nesebično je asistirao Trentu Alexander-Arnoldu, ali se mladi Englez spetljao i u čistoj situaciji pucao u Stokeova golmana.

I to je bilo to. Do kraja utakmice Liverpool je jalovo dominirao, ali nije imao rješenje na stari, dobri Stokeov bunker. Domaćini su imali dva, a gosti jedan jedini udarac u okvir. Salah je izgubio jako puno lopti, griješio je i u dodavanjima i često je gestikulirao prema sucu tražeći nekakve prekršaje.

Od svih vrhunskih stopera protiv kojih je Mohamed Salah ove sezone igrao i koje je bacao u očaj, jedini koji je za njega našao rješenje je Nizozemac Erik Pieters. Kako je kolega Željko Vela rekao u prijenosu, Pieters se za Salaha zalijepio poput poštanske marke, a vjerojatno je za njim otišao i u svlačionicu nakon kraja utakmice. Za svaki slučaj.

Liverpool i Salah igrali su u drugoj brzini, iako je Jürgen Klopp uoči utakmice najavljivao da je ovaj susret jako važan jer se velike momčadi dokazuju kad u rupi između dvije vrlo važne utakmice protiv Rome pobijede protivnika kao što je Stoke. Realnost je, naravno, puno drukčija. Iako je na teren poslao tešku artiljeriju u vidu Salaha i Firmina, na klupi je ostao Sadio Mane, a Redsi su evidentno igrali s izbjegavanjem ozljeda kao primarnim ciljem, a ako se na kraju priče dođe do nekih bodova - opet dobro.

A do sva tri je mogao i morao na kraju priče doći Stoke City. Momčad Paula Lamberta, koji nikad u karijeri nije izgubio na Anfieldu, nije se usudila prijeći centar cijelu utakmicu, ali je u 85. minuti imala najveću priliku na utakmici. Kourt Zouma spustio je loptu u šesnaestercu, Ndiaye poslao loptu na drugu stativu, a Shawcross na dva metra od gola u padu nije uspio ugurati loptu u mrežu.

Liverpool je u drugom poluvremenu najbliže golu bio samo nekoliko minuta ranije kad je sudac Andrew Marriner previdio čisto Pietersovo igranje rukom na vrhu peterca, što je morao biti kazneni udarac.

Domaćinima bi pobjeda dobro došla u smislu osiguravanja plasmana u Ligu prvaka, ali to će vrlo vjerojatno odraditi u preostala dva kola. Stokeu, pak, ovaj bod vjerojatno neće previše značiti. Pottersi bi do kraja prvenstva morali dobiti obje utakmice i nadati se da će konkurenti kiksati.

Iako bi bilo suludo igrati otvoreno na Anfieldu, kad su nakon 60-ak minuta vidjeli da je Liverpool uglavnom nezainteresiran, trebali su jače napasti. Shawcrossovu priliku će vjerojatno dugo sanjati...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.