Čudesan povratak Srbije za polufinale OI-ja. Okrenuli su Australce nakon -24

Foto: EPA

U ČETVRTFINALU olimpijskog košarkaškog turnira u Parizu gledali smo dramatičan četvrtfinalni susret između aktualnih svjetskih viceprvaka Srba i osvajača brončane medalje iz Tokija Australaca. Nakon drame u produžetku, Srbi su slavili rezultatom 95:90 i prošli u polufinale. Bio je to čudesan povratak Srba jer su Australci u drugoj četvrtini imali vodstvo od čak 24 poena.

Australci su deklasirali Srbe na otvaranju utakmice na krilima sjajnih Pattyja Millsa i Josha Giddeya, ali u drugom poluvremenu situacija se okrenula i Srbi su se vratili, a na startu zadnje četvrtine čak su imali i vodstvo. U zadnjim sekundama Mills je šutirao u padu s poludistance i izjednačio na 82:82.

Jokić briljantan u završnici

Ušli smo u produžetak u kojem je briljirao najbolji igrač svijeta Nikola Jokić. Tijekom cijele utakmice Srbe je predvodio kapetan Bogdan Bogdanović, ali u zadnje tri minute produžetka Jokić je pokazao zašto je MVP NBA lige.

Krao je lopte i udario "bananu" Giddeyju u ključnom trenutku, a u napadu je nakon svog čuvenog "Sombor Shufflea", stepback šuta s jedne noge, donio Srbiji prednost koja se pokazala nedohvatljivom. Jokić je susret završio uz 21 poen, 14 skokova i osam asistencija, a Bogdanović je ubacio 17 poena. U polufinalu Srbi igraju sa SAD-om ili Brazilom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.