Crvena zvezda otjerala trenera nakon poraza od Zadra, mijenja ga legenda Jugoplastike

Foto: EPA-EFE

CRVENA ZVEZDA jutros se rastala s trenerom Vladimirom Jovanovićem, okončavši tako glasine koje su krenule nakon senzacionalnog poraza od Zadra u ponedjeljak, prvog koji je doživjela u ABA ligi ove sezone. Istovremeno, Zvezda je na zadnjem mjestu Eurolige s omjerom 1-6.

Očekuje se da će ime novog trenera biti objavljeno na presici zakazanoj za ponedjeljak, ali srpski mediji kalkuliraju da se radi u legendarnom Crnogorcu Dušku Ivanoviću, a to je praktički potvrdio bivši Zvezdin igrač Igor Rakočević na Twitteru.

Dvostruki europski prvak kao kapetan Jugoplastike i nesuđeni hrvatski izbornik

Ivanović je kao igrač osvojio dva naslova europskog prvaka s Jugoplastikom (1989. i 1990.), a u bogatoj trenerskoj karijeri najviše ga se pamti po uspjesima sa španjolskom Baskonijom, koju je vodio 12 godina u tri mandata, u svakom osvojivši po jedan naslov prvaka Španjolske (2002., 2010., 2020.).

U nedavnom intervjuu za Index Ivanović je otkrio kako je pregovarao s HKS-om oko mogućnosti da postane izbornik Hrvatske, ali Aco Petrović ga je po preuzimanju funkcije sportskog direktora reprezentacije odbacio procijenivši da je Crnogorac zbog svoje sistematičnosti prikladniji za klupskog nego reprezentativnog trenera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.