Crvena Zvezda koju je vodio Ljupko Petrović pokušala Zenitu prodati europsku utakmicu?!

CRVENA ZVEZDA prije pet godina pokušala je prodati kvalifikacijsku utakmicu za Kup Uefa ruskom Zenitu iz Petrograda! Tvrdi to bivši direktor Zenita, čije svjedočanstvo je u svojoj knjizi "Istina o Zenitu" objavio ruski novinar Igor Rabiner.

Bivši direktor kluba za koji danas igra hrvatski reprezentativac Ivica Križanac tvrdi kako je Crvena Zvezda 2004. godine, nakon što ih je PSV eliminirao u kvalifikacijama za Ligu prvaka, poslala u Petrograd "nepristojnu ponudu". "Došli su neki rusi kod nas i rekli nam da su vodeći ljudi srpskog kluba raspoloženi da za određenu svotu novca izgube utakmicu", priča Čerkasov, ali priznaje kako nije siguran je li inicijativa za namještanje utakmice krenula od samog kluba.

Trener Crvene Zvezde tada je bio čovjek koji ih je odveo do naslova europskog prvaka, a koji je prošle sezone trenirao Croatiju iz Sesveta. Izabranici Ljupka Petrovića na gostovanju u Rusiji su od Zenita izgubili 4:0, a ništa više sreće nisu imali ni u uzvratu u Beogradu, kad su poraženi 2:1. Petrović je nakon tog debakla podnio ostavku, a njegovo mjesto zauzeo je Ratko Dostanić. Uzvrat protiv Zenita na Marakani ujedno je posljednja utakmica na kojoj je kao predsjednik Zvezde bio Dragan Džajić, koji je kasnije priveden zbog mutnih poslova oko transfera igrača u europske klubove.

"Nije mi ugodno pomisliti kako mi je prije pet godina netko radio iza leđa i pokušao prodati utakmicu moje ekipe", rekao je Ljupko Petrović za Glas javnosti. "Međutim, mislim da gospodin Čerkasov izmišlja aferu, a to mu nije problem jer je očigledno da kao 'bivši' više nema odgovornost. Zenit je bio puno bolja momčad, uz kvalitetu su imali i veću sportsku sreću i zasluženo su nas pobijedili. Ja sam na zahtjev navijača odmah podnio ostavku. Peče me taj poraz i danas, poslije toliko vremena. Ako pogledamo unatrag, Zvezdini problemi su se otvorili upravo nakon meča s Rusima, a i danas traju i samo se povećavaju. Ta lavina nikako da se zaustavi", zaključuje Petrović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.