POČELA NBA LIGA

Clippersi dobili prvu bitku za Los Angeles, Leonard zasjenio zvijezde Lakersa

Foto: Getty Images / Guliver Image

KAWHI LEONARD u debiju za LA Clipperse odveo je svoju novu momčad do pobjede u gradskom derbiju prvog dana nove NBA sezone. Ivica Zubac pomogao mu je s osam poena.

Iako sezonu započinju bez Paula Georgea, koji se oporavlja od operacije ramena, Clippersi su u prvom poglavlju Bitke za Los Angeles svladali Lakerse 112:102. 

Leonard je formu iz doigravanja u dresu Toronto Raptorsa prenio na početak nove sezone i u novi dres. Zabio je 30 poena uz šest skokova i pet asistencija te s Patrickom Beverleyjem šefovao obranom Clippersa.

"Prije utakmice bio sam prepun emocija jer me je obitelj došla gledati, presretan sam jer igram kod kuće, u svojem gradu. Ali kad utakmica počne, isključim se i fokusiram, ništa takvo me ne može omesti", rekao je Leonard nakon utakmice.

Zvijezde Lakersa na otvorenju sezone bisu bile ni na približno takvoj razini. LeBron James zabio je 18 uz devet skokova i osam asista, Anthony Davis ubacio je 25 uz 10 skokova, ali zajedno su pogodili samo 15 od 40 šuteva iz igre.

Daleko najbolji igrač Lakersa bio je Leonardov donedavni suigrač, još jedan prebjeg iz Kanade u Los Angeles, Danny Green. On je postigao 28 poena, među kojima sedam trica iz devet pokušaja, a praktički je sam vodio povratak Lakersa u trećoj četvrtini.

Ova utakmica pokazala je da će Ivica Zubac i u novoj sezoni imati sličnu ulogu u Clippersima, možda nešto skromniju. Otkako je u veljači trejdom stigao iz Lakersa, Zubac je bio startni centar Clippersa, ali većinu utakmice tu je poziciju držao Montrezl Harrell. Tako je bilo i na ovoj premijeri, započeo je prvu i treću četvrtinu, ali je ukupno na parketu bio manje od 10 minuta. U to je vrijeme postigao osam poena, bez ijednog promašaja, te uhvatio jedan skok, a posebno se iskazao u trećoj kad je u kratkom razdoblju triput zabio preko JaValea McGeeja.

Nekoliko sati ranije 74. NBA sezonu službeno su otvorili Raptorsi, koji su prvo primili pobjedničko prstenje i otkrili šampionsku zastavu u dvorani, a zatim pobijedili New Orleans Pelicanse 130:122 nakon produžetka.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.