dinamo

Član Dinamove skupštine o Cici Kranjčaru: Pretjerano ga se glorificira

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

ČLAN DINAMOVE skupštine Jure Zovko objavio je prije tri dana nevjerojatan status na Facebooku u kojem se čudio zašto Dinamovi navijači, ali i drugi nogometni fanovi toliko oplakuju Zlatka Kranjčara.

Legenda Dinama i čovjek koji je bio simbol kluba i cijelih generacija preminuo je 1. ožujka nakon teške i kratke bolesti. Vijest o njegovoj smrti šokirala je sve ljude unutar i izvan nogometa, a na sprovodu zagrebačkog fakina bilo je više od tisuću ljudi.

Nakon Cicine smrti pojavila se i inicijativa da budući Dinamov stadion, ako se ikad izgradi, nosi njegovo ime, s čim se Zovko također nije složio.

"Kao klinac i vatreni dinamovac u mladosti sam bio veliki obožavatelj Cice Kranjčara. Danas mi je, moram priznati, neshvatljivo pretjerano glorificiranje Kranjčara u hrvatskim medijima nakon njegove smrti. Posebno me iritira provincijalno isticanje Kranjčareve purgerske prošlosti i purgerske životne forme, što je potvrda agramerskog provincijalizma. Proglašava ga se ikonom Dinama, sinonimom za Dinamo, predlaže se da se stadion nazove po njemu. Zaboravlja se činjenica da je Zlatko Kranjčar na vrhuncu karijere i odlaska iz Dinama uspio ostvariti prosječan transfer u austrijski Rapid. Do dolaska Maminja za glavnog menadžera Dinama, prepoznatljiv međunarodni transfer ostvarili su jedino Boban i Šuker. Od bivših igrača Dinama koji igraju u vrhunskim klubovima, a koji su bili okosnica nacionalne reprezentacije, treba svakako spomenuti Modrića (Tottenham Hotspurs, Real Madrid), Brozovića (Inter), Mandžukića (Bayern, Atletico Madrid, Juventus, Milan), Olića (Bayern), Eduarda (Arsenal), Kovačića (Real Madrid, Chelsea), Vrsaljka (Atletico Madrid), Lovrena (Liverpool). Važne transfere u novije vrijeme ostvarili su Olmo i Gvardiol odlaskom u moćni RB Leipzig", napisao je Zovko na Facebooku te je Zdravka Mamića, čovjeka nepravomoćno osuđenog za pljačku kluba, od milja nazvao Maminjo.

Zovko, koji je inače iz Hercegovine, u komentarima na svoj status je ušao u raspravu s nekoliko prijatelja od kojih su mu neki pokušali objasniti da je u krivu. Zovka je najviše zasmetalo isticanje purgerstva.

"Purgerstvu se daje obilježje prvog staleža. Uostalom, Ferenčica je selo pored Zagreba", napisao je Zovko koji je krivo napisao ime Ferenščice, Cicinog rodnog kvarta, a i potpuno nepotrebno svrstao Ferenščicu na periferiju pokazavši tako elementarno nepoznavanje geografije Zagreba.

Zovko je nadalje komentirao kako je Cico napravio ne pretjerano unosan transfer u Rapid očito ignorirajući činjenicu da se u bivšoj Jugoslaviji nije moglo u inozemstvo prije 27. godine. Osim toga, uspoređivao je i današnje transfere s Cicinim odlaskom u Rapid, što ne može stati u istu rečenicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.