Guardiola ga je platio 60 mil. eura. Sud ga je danas oslobodio optužbi za silovanje

Foto: EPA-EFE

KRALJEVSKI sud u Londonu oslobodio je danas Benjamina Mendyja optužbi za šest silovanja i jedan pokušaj silovanja koji su se navodno dogodili u listopadu 2018. i 2020. godine u njegovoj četiri milijuna funti vrijednog vili u okolici Manchestera. Mendy, kojemu je 1. srpnja istekao ugovor s Manchester Cityjem, zaplakao je nakon što je pročitana odluka porote te je iz suda izašao kao slobodan čovjek.

Mendy je bio optužen da je u spomenutom razdoblju u svom domu napastovao dvije djevojke koje su ga nazvale seksualnim predatorom. Bivši francuski reprezentativac čitavo vrijeme tvrdio je da je nevin i da je do seksualnog odnosa došlo nakon pristanka djevojke.

Bilo je ovo drugo suđenje Mendyju zbog seksualnog zlostavljanja i oba puta je bio oslobođen optužbi. Zadnju utakmicu za Manchester City odigrao je u kolovozu 2021. godine nakon čega ga je klub suspendirao dok ne riješi svoju pravnu situaciju.

Slučaj se odužio pa je Mendy oslobađajuću presudu dočekao kao igrač bez kluba. U City je došao u ljeto 2017. godine iz Monaca za 60 milijuna eura, a za City je upisao 75 nastupa, dva gola i 14 asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.