Cityjev vlasnik, pored Girone, ima još 11 klubova. Znate li koji su to?

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI klub Girona najveće je iznenađenje u ligama Petice ove sezone. Girona je u nedjelju navečer u gostima pobijedila Barcelonu 2:4 te tako ostala na prvom mjestu La Lige. Vjerojatno će završiti sezonu na nekom od mjesta koja vode u Ligu prvaka. Da bi to ostvarila, dovoljno je da na kraju sezone bude najmanje na četvrtom mjestu. 

Girona je postala dio City Football Groupa 2017. godine. UEFA je tad dozvolila da u europskom nogometu jedna grupacija drži više klubova. Od tada Cityjevi vlasnici podupiru financijski i kadrovski ovaj manji španjolski prvoligaški klub.

Šeik Mansour bin Zayed al-Nahyan i Khaldoon Mubarak osnovali su City Football Group i kao prvi klub kupili Manchester City. Momčad s Etihada učinili su najjačom na svijetu i najtrofejnijom u posljednjih desetak godina. No City i Girona nisu jedini njihovi klubovi, još ih je 11 na popisu.

Klubovi koje posjeduje City Football Group:

Bolivar (Bolivija), Manchester City (Engleska), Girona (Španjolska), Troyes (Francuska), Bahia (Brazil), Palermo (Italija), Lommel (Belgija), Mumbai City (Indija), Sichuan (Kina), Montevideo City Torque (Urugvaj), Yokohama F Marinos (Japan), Melbourne City (Australija) i New York City (SAD)
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.