premiership

CITY - LEEDS 1:2 Bielsa s desetoricom šokirao Guardiolu. Imao je dva udarca na gol

Foto: Guliver Image

LEEDS UNITED je susretu 31. kola Premiershipa pobijedio Manchester City 2:1.

Momčad Marcela Bielse odigrala je nevjerojatnu utakmicu. Imala je samo dva udarca na gol, od 45. minute je igrala s igračem manje, ali je zahvaljujući sjajnoj obrani i brojnim promašajima domaćina stigla do bodova.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE

Guardiola je potpuno izmiješao sastav u odnosu na utakmicu protiv Borussije u Ligi prvaka. Igrali su Ake, Fernandinho, Zinčenko, Torres i Mendy. City je potpuno očekivao dominirao, ali nije uspio slomiti čvrst Bielsin blok i Leeds je poveo u 42. minuti.

Costa je povukao po lijevoj strani i gurnuo Bamfordu, a on je nesebično proslijedio loptu do Dallasa, čiji udarac s vrha šesnaesterca od stative ulazi u gol za 0:1.

Leeds je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena ostao s desetoricom nakon što je Liam Cooper krvničkim startom uletio u Raheema Sterlinga. Pravo je čudo da engleski reprezentativac nije teže stradao i sudac je isključio Coopera.

Šok u sudačkoj nadoknadi

City je u nastavku strašno stisnuo i doslovno kampirao pred šesnaestercem gostiju, ali puno velikih prilika nije imao. Odličan je bio Meslier na golu Leedsa, koji je skinuo nekoliko opasnih udaraca, da bi City konačno izjednačio u 76. minuti nakon sjajne akcije Fernandinha, Bernarda i strijelca Torresa.

City je nakon izjednačenja jurnuo po drugi gol, koji nije uspio zabiti, a Leeds je iz kontre u 91. minuti došao do senzacionalne pobjede. Alioski je savršeno proigrao Dallasa, koji je pobjegao Stonesu i preciznim udarcem donio Leedsu tri boda.

Guardiolina momčad susret je završila sa 71 posto posjeda lopte i 29 udaraca na gol, a Leeds je svoja jedina dva pretvorio u golove.

Ovom pobjedom Leeds je skočio na deveto mjesto.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.