Cirkus u Beogradu. Košarkaškima Zvezde titula nakon pogreške spikera?

Foto: Dusan Milenkovic/PIXSELL

DRUGA utakmica finala prvenstva Srbije u košarci između Partizana i Crvene zvezde registrirat će se rezultatom 20:0 za Zvezdu, što znači da je ta momčad osvojila i drugi bod u finalnoj seriji i njime obranila naslov. Svemu je prethodio cirkus na tribinama i parketu, a klubovi nakon prekinutog ogleda nastavljaju svoj sukob priopćenjima.

Igrala se treća četvrtina utakmice u Beogradskoj areni kada su suci označili prekid i naredili da se tribine isprazne. Bilo je to pri rezultatu 57:45 za Partizan. Razlog prekida bili su predmeti bačeni u teren i uvrede Zvezdinim igračima i vodstvu koje nisu prestajale. Posebno je na meti Grobara, Partizanovih navijača, bila obitelj prvog čovjeka Zvezde Nebojše Čovića.

Spiker odgodio utakmicu za 24 sata?

Jedan od vođa navijača je preko megafona pokušao smiriti ostale, rekao im je da će utakmica biti prekinuta, ali nije pomoglo. Igrači Zvezde i stručni stožer kluba napustili su parket, potom su to napravili i suci, a kad je osiguranje pokušalo isprazniti dvoranu, navijači su počeli skandirati igračima Partizana da ne nastavljaju utakmicu.

Partizan je poslušao svoje navijače i odbio je nastaviti utakmicu. Nakon duge pauze srpski su mediji najprije objavili da će se susret nastaviti u četvrtak pred praznim tribinama, a onda je uslijedio neviđeni obrat. Navodno je spiker utakmice bio taj koji je objavio da će utakmica biti nastavljena dan kasnije.

Ipak, suci i igrači Zvezde su se vratili na parket i igračima Partizana je javljeno da imaju 15 minuta da se vrate ili će utakmica, a samim time i finalna serija (prvi dvoboj finala je dobila Zvezda rezultatom 89:88, a prvak je tko prije dođe do dvije pobjede) pripasti Zvezdi. Kako se nitko od Crno-bijelih nije pojavio, suci su pričekali da istekne tih 15 minuta i odsvirali su kraj.

Grujin: Zvezda dobiva pehar i medalje

Srpski mediji donose izjavu direktora lige Aleksandra Grujina.

"Nema razloga da se sumnja u bilo što. Jedini mjerodavni su prvi sudac i delegat. Sve informacije koje dobivate, dobivate od njih. Ono što je spiker napravio, nemam objašnjenja za to. Pitajte njega", rekao je, a na pitanje je li spiker na svoju ruku rekao da će se utakmica igrati za 24 sata, odgovorio:

"Na svoju ili uz suglasnost s nekim, a to se nije smjelo dogoditi jer je išlo na štetu Partizana. Utakmica će se registrirati na temelju delegatskog izvještaja, službenim rezultatom 20:0. U dogovoru s Crvenom zvezdom, tijekom sljedećih dana, bit će uručeni pehar i medalje."

Partizan sve opisao kao skandal

Partizan se nakon svega oglasio priopćenjem u kojem tvrdi da je bilo rečeno da će se nastavak utakmice odigrati dan kasnije. Ističući da je prvi put u povijest tamošnje košarke utakmice prekinuta zbog verbalnog delikta i nazivajući sve skandalom navodi:

"Nakon što je traženo da se dvorana isprazni, ekipa Crno-bijelih je dugo čekala na terenu nastavak, da bi službeni predstavnici KK Partizan od sudaca dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata. Tim Partizana se tada povukao u svlačionicu, a igrači su dobili slobodno. Kada su se iznenada suci i igrači Crvene zvezde pojavili na terenu, nakon više od sat vremena poslije prekida, igrači Partizana su uveliko krenuli svojim kućama."

Zvezda: To je Partizanov pokušaj spina

Ubrzo se priopćenjem javila i Zvezda.

Zaključke Partizana opisuje kao "gomilu laži" i pita se prema kojim to propisima i propozicijama utakmica može biti nastavljena nakon 24 sata. "Pokušaj spina, od toga da je spiker saopćio da se utakmica nastavlja u četvrtak, preko zasipanja javnosti gomilom dezinformacija u trenucima kada se znalo da se utakmica mora nastaviti večeras uz pražnjenje tribina, imao je namjeru da se jasna pravila pretvore u Partizanova pravila!", dio je Zvezdinog odgovora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.