Čilić otkrio zašto je Ivaniševića zamijenio Bjorkmanom

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARIN ČILIĆ nakon drugog najvećeg uspjeha u karijeri i osvajanja Cincinnatija stigao je na US Open gdje je sjajnom igrom lako stigao do trećeg kola.

"Trebalo mi je neko vrijeme da se pronađem i postanem svjestan svoje igre. Jednostavno sam shvatio da ni najbolji tenisači ne igraju svaki dan izvanredno, a ja sam očekivao da i na treninzima i na mečevima igram fenomenalno. To je nemoguće. Danas sam puno kompletniji i kao igrač i kao osoba", prokomentirao je za B92 hrvatski tenisač razliku između današnjeg Čilića i onog iz 2010. kada je prvi put stigao do polufinala Grand Slama.

Gorana Ivaniševića je nakon Wimbledona odlučio zamijeniti Jonasom Bjorkmanom. Zašto?

"Bjorkman je bio svestran igrač, odličan u obje konkurencije. Sviđa mi se kao osoba i odgovara mi. Pomaže mi da povežem osnovnu crtu i mrežu te da napredujem na volejima. Zna prenijeti znanje i funkcioniramo odlično."

A Goran?

"Prekid suradnje s Goranom nije bio očekivan, igrao sam dobro prije toga, ali sam htio Jonasa kako bih poboljšao igru na mreži. S Goranom sam puno popravio servis. Moja je odluka bila da prekinemo suradnju, a naš odnos je i dalje u redu."

"Šokirao me poraz od Federera"

Jedan od najtežih poraza u karijeri dogodio mu se ovog ljeta kada je u četvrtfinalu Wimbledona prokockao 2:0 protiv Rogera Federera.

"Šokirao me taj meč, možda i najviše u posljednje dvije godine. Sljedeći tjedan sam igrao Davis Cup, a bio sam prazan, bez motivacije. Srećom, nisam dopustio da skroz postanem negativan jer bih u tom slučaju imao više poraza tijekom ljeta."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.