HRVATSKA KOŠARKA

Cibona za trenera dovodi savjetnika kluba iz Mađarske. Učio je od Nevena Spahije

Foto: Profimedia

NAKON što je Cibona otpustila Srbina Vladimira Jovanovića, čini se da će na klupu ovaj put dovesti Slovenca. Očekuje se da će uskoro objaviti početak suradnje s Gašperom Okornom, 48-godišnjim Ljubljančaninom koji je u mlađim danima trenerski stasao kao pomoćnik Nevena Spahije.

Slovenski SportKlub jučer je izvijestio da se Okorn namjerava vratiti trenerskom poslu i da će prihvatiti poziv Cibone. Okorn je do sada radio u Szombathelyju kao posebni savjetnik, a mađarski klub objavio je raskid suradnje sa Slovencem koji je odlučio "prihvatiti poziv jednog renomiranog kluba".

Vodio Olimpiju u Euroligi, bio pomoćnik Spahiji u Litvi

Okorn nije imao igračku karijeru, ali je već s 23 godine postao trener mlađih kategorija u Škofjoj Loki, gdje je pomalo napredovao do mjesta glavnog trenera prve momčadi. Od 2003. do 2005. bio je pomoćni trener u ljubljanskoj Olimpiji, nakon čega je proveo godinu kao pomoćnik bivšem hrvatskom izborniku Nevenu Spahiji u Lietuvos Rytasu.

Nakon godinu dana vratio se u Olimpiju i uskoro postao glavni trener tadašnjeg euroligaša, a poslije je još radio u Latviji, Poljskoj i Kuvajtu, uz povremene povratke kući na klupu Slovana, Heliosa i ponovo Olimpije. U Szombathelyju je bio od 2018. godine, prvo kao glavni trener, a onda kao savjetnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.