BOKS

Chisora pobijedio Puleva i osvetio mu se za poraz iz 2016.

Foto: Profimedia

DEREK CHISORA prekinuo je niz od tri uzastopna poraza u borbama za titulu i u noći na nedjelju svladao Kubrata Puleva te tako osvojio pojas međunarodnog teškaškog prvaka po WBA. Do pobjede je Chisora stigao sudačkom odlukom nakon 12 rundi borbe, s time da su dvojica sudaca bodovali meč u njegovu korist sa 116:112 i 116:114, a jedan u korist njegova suparnika sa 112:116.

Mnogi su prije početka meča bili sigurni da je ovo borba koja će 38-godišnjeg Chisoru poslati u mirovinu, no raspletom u londonskoj O2 Areni on i dalje ostaje među aktivnim boksačima. Bila je ovo druga borba Chisore i tri godine starijeg bugarskog boksača, a međusobni omjer njih dvojice sad je izjednačen. Pulev je, podsjetimo, slavio 2016. u borbi za titulu europskog prvaka teške kategorije.

Chisora je bolje izgledao u ringu kako je meč odmicao te sad nakon 45. meča u karijeri profesionalca ima omjer od 33 pobjede i 12 poraza. Pulev je upisao treći poraz u svojoj 32. borbi.

"Bilo je teško, on je sjajan boksač. Bila mi je potrebna pobjeda nakon toliko poraza i sjajno je osjećati se pobjednikom. Istovremeno sam i tužan jer znam da mi nije preostalo još puno ulazaka u ring. Moje sljedeće borbe moraju biti jake, ne želim lake suparnike. Volio bih da sljedeći bude Deontay Wilder", rekao je Chisora nakon meča i izazvao WBC-ovog prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.