TRANSFERI

Chelsea slaže momčad za naslov. Evo koga bi sve mogao dovesti

Foto: EPA

CHELSEA je odradio sjajnu sezonu. Kada je prodao Hazarda i dobio zabranu na transfere, činilo se kako su ispred kluba teški dani.

Ipak, Lampard je u debitantskoj sezoni na klupi Chelseaja odveo Bluese do mjesta koje vodi u Ligu prvaka, igrao je finale FA kupa i pritom afirmirao velik broj sjajnih mladih igrača. Chelseajeva perspektiva sada se čini jednom od najboljih u ligi, a ovo ljeto je pokazao da želi i veći iskorak.

Za 53 milijuna eura doveo je sjajnog napadača Tima Wernera iz RB Leipziga, a Ajaxu je za krilo Hakima Ziyecha platio 40 milijuna eura. Bluesi tu ne misle stati i u engleskim medijima javljaju se glasine o novim velikim pojačanjima koja bi ih trebala gurnuti u borbu za naslov. 

Chelsea se želi pojačati na još barem tri pozicije, a bira između osam igrača. 

Kepa možda broji posljednje dane na Stamford Bridgeu

Najslabiji pojedinac u Chelseaju ove sezone bio je Kepa Arrizabalaga, najskuplje plaćen golman u povijesti nogometa. Chelsea je u prvenstvu primio čak 54 gola, više od ijednog drugog kluba u gornjoj polovici ljestvice, a dobar dio ide na dušu baskijskog vratara.

Jedna od želja Franka Lamparda je Jan Oblak, kojeg mnogi smatraju najboljim golmanom na svijetu. Najveći problem je, naravno, velika odšteta koju bi Atletico Madrid tražio za jednog od svojih najboljih igrača, a spominje se cifra od oko 80 milijuna eura, čime bi Oblak prestigao Kepu po visini odštete. 

Nešto realnija i mnogo jeftinija alternativa je Andre Onana, 24-godišnji vratar Ajaxa. Chelsea je sjajnog golmana vidio i u susjedstvu. Iza Deana Hendersona je sjajna sezona u Sheffield Unitedu. Henderson je ondje na posudbi iz Manchester Uniteda, ali teško se može vratiti na Old Trafford dok god je ondje David De Gea.

Oblak je već nekoliko sezona među najboljim golmanima na svijetu

U obrani love Realovog kapitalca i čovjeka kojeg želi svaki klub

Chelsea treba pojačanja i u zadnjoj liniji kako bi osnažio rotaciju u kojoj ima najviše ozljeda i najmanje kvalitete. Propusnost na lijevom boku želi riješiti dovođenjem Bena Chilwella, 23-godišnjeg beka Leicester Cityja. Iza Chilwella je sjajna sezona u kojoj je kao bočni igrač upisao tri gola i tri asistencije u prvenstvu. 

Rudiger, Zouma, Azpilicueta, Tomori i Christensen nisu dovoljna rotacija na stoperskim pozicijama pa Chelsea silno želi jednog kapitalca. Navodno su Bluesi spremni Real Madridu platiti koliko god treba za Raphaela Varanea, ali s obzirom na njegov potencijal, ne čini se izglednim kako bi ga Real mogao pustiti. 

Kalidou Koulibaly je igrač kojeg svi najveći svjetski klubovi pokušavaju dovesti već tri godine, ali Napoli još uvijek nije dobio ponudu koja bi ga natjerala da proda svog najboljeg igrača. Chelsea je za njega spreman platiti i do 50 milijuna eura odštete.

U napadu su sjajni, ali žele još jednog kreativca i napadača

Jedna od najvećih transfernih saga ovog ljeta je ona koja se tiče Havertza. Kai Havertz može igrati na svim pozicijama odmah iza napadača, a iza sebe ima fenomenalnu sezonu. Za Leverkusen je odigrao 30 ligaških utakmica u kojima je postigao 12 golova i podijelio šest asistencija. Za njega će biti potrebno platiti oko 80 milijuna eura odštete, ali Chelsea je, prema engleskim medijima, spreman na takav potez.

U napadu bi Interov Lautaro Martinez trebao pojačati konkurenciju. U igri za njega je bila i Barcelona, ali je predsjednik Bartomeu nedavno rekao kako ga Katalonci ne mogu priuštiti zbog velikih financijskih gubitaka.

Interov napadač želi nove izazove

Kako će Chelsea izgledati sljedeće sezone? Ovo su tri moguće postave

Naravno, Chelsea neće i ne može dovesti sve ove igrače. Ovisno o tome kako i koliko skupo plati opcije koji su prve na listi prioriteta (stoper, lijevi bek), oblikovat će ostatak svoje politike ovog ljeta. 

Portal Football London je s obzirom na njihove želje i cijene dao tri moguća sastava Chelseaja za sljedeću sezonu, u kojoj bi se Bluesi mogli boriti za naslov.

1. opcija:  Jan Oblak ; Reece James, Kurt Zouma, Antonio Rudiger, Ben Chilwell ; Mateo Kovačić, N’Golo Kante, Kai Havertz ; Christian Pulisic, Tammy Abraham, Timo Werner

2. opcija: Andre Onana ; Reece James, Kalidou Koulibaly , Antonio Rudiger, Marcos Alonso; Mateo Kovačić, N’Golo Kante, Mason Mount; Hakim Ziyech, Lautaro Martinez , Timo Werner

3: opcija: Dean Henderson ; Cesar Azpilicueta, Raphaël Varane , Antonio Rudiger; Reece James, N’Golo Kante, Mateo Kovačić, Ben Chilwell ; Christian Pulisic, Tammy Abraham, Timo Werner

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.