Chelsea slavio na Old Traffordu i preuzeo vrh pet kola prije kraja prvenstva

CHELSEA je uspio pobijediti Manchester United u derbiju 33. kola Premiershipa na Old Traffordu sa 2:1. Time se londonski klub vratio na prvo mjesto tablice sa dva boda prednosti pred Unitedom pet kola prije kraja prvenstva.

Ferguson je uoči ove važne utakmice ostao bez najboljeg igrača ove sezone Waynea Rooneya, a nije mogao računati ni na O`Shea, Owena, Andersona i Browna. Ancelotti je imao problema samo u obrani zbog izostanak Ivanovića, Colea i Bosingwe. Treba spomenuti da je momčad Carla Ancelottija do pobjede pogurao pomoćni sudac koji je previdio ogromno zaleđe kod pogotka Didiera Drogbe za 2:0 u 79. minuti. Salomon Kalou je gurnuo loptu sunarodnjaku koji je nedvojbeno ostao u zaleđu, ali suci to nisu primijetili.

Vrlo se lošim pokazao i glavni sudac Mike Dean koji je u prvom poluvremenu najprije ostao nijem nakon prekršaja Jurija Žirkova na Ji-Sung Parku u kaznenom prostoru, a zatim se ista stvar dogodila i na drugoj strani kad je Gary Neville srušio Nicolasa Anelku.

Ferguson: Drogba je bio u očitom zaleđu   

Veliki sudački previd koji je doveo Chelsea na korak od osvajanja prvenstva nije promaknuo ni menadžeru Uniteda, Sir Alexu Fergusonu.

"Ovo je za nas razočaravajuć rezultat. U prvom smo poluvremenu izgledali loše. Predugo nam je trebalo da počnemo igrati i Chelsea je u tom dijelu bio puno bolja momčad. Ali u drugom smo dijelu igrali dobro. Na trenutke smo dominirali u igri, ali nismo iz toga ništa uspjeli izvući", rekao je Ferguson i potom komentirao drugi Chelseajev gol, koji je, snimka je jasno pokazala, postignut iz zaleđa.

"Ne mogu shvatiti da linijski sudac to nije vidio jer je bio direktno u liniji kada se sve odvijalo. Nikoga nije bilo ispred njega i krivo je procijenio. U utakmici ovakve važnosti zaista su potrebni kvalitetni suci. Danas ih nismo imali i mislim da su pokazali slabu, slabu izvedbu".

"Chelsea je sada favorit, u to nema sumnje. Pet je kola do kraja, imaju dva boda više i bolju gol razliku. Sada imaju kontrolu. Siguran sam da ćemo mi dobro reagirati nakon poraza, ali možemo pobijediti u preostalih pet utakmica i ne osvojiti naslov", zaključio je Ferguson.

Machedin gol samo je kratko probudio nadu

Chelsea je u derbiju bio bolji i opasniji u napadu, a prvi pogodak zabio je iz blizine Joe Cole u 20. minuti, na asistenciju Maloude. Florent Malouda, koji je posljednjih tjedana u velikoj formi, s lijeve je strane ušao u kazneni prostor, ostavivši iza sebe Valenciju, Nevillea i Fletchera, potom zavrnuo loptu u sredinu, a Joe Cole je briljantnim potezom petom prevario Edwina van der Sara. Iako je na terenu bilo sve samo ne mirno, mreže su mirovale do 78. minute kada je Drogba primio dodavanje Kaloua, sjurio se u šesnaesterac i pucao neobranjivo za 2:0. Malu nadu za barem bod protiv Chelsea ponudio je Macheda, nekoliko minuta nakon što je ušao s klupe. U 81. minuti po lijevoj strani se probio Nani i uputio loptu pred gol gdje se sretno našao Macheda koji je tijelom ugurao loptu u mrežu.

Chelsea je napravio veliki korak ka naslovu koji je posljednji put osvojio 2006. godine za vladavine Josea Mourinha.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.