SKIJANJE

Američka skijašica pobijedila za pokojnog oca pa zaplakala pred kamerama

Screenshot: Eurosport

AMERIKANKA Mikaela Shiffrin pobijedila je jučer u slalomu skijašica za Svjetski kup vožen u austrijskom skijalištu Flachau, dok je hrvatska predstavnica Leona Popović zauzela 21. mjesto s 3.82 sekunde zaostatka.

Shiffrin, koja je bila vodeća i nakon prve vožnje, do svoje je 44. pobjede u slalomu u Svjetskom kupu, a četvrte u Flachauu, stigla s 19 stotinki prednosti u odnosu na Austrijanku Katharine Liensberger, dok je treće mjesto zauzela Švicarka Wendy Holdener s 43 stotinke slabijim vremenom. Podsjetimo, Shiffrin je i čak četiri puta u karijeri pobjeđivala na Snježnoj kraljici u Zagrebu. 

Tu pobjedu čekala je čak 13 mjeseci, a kad je do nje došla, rasplakala se pred kamerama u ciljnoj ravnini. Razlog je bila smrt njenog oca Jeffa koji je preminuo 2. veljače prošle godine u Coloradu.

Nakon nesreće u domu i teške ozljede glave prevezen je u bolnicu, ali tamo je podlegao ozljedama nekoliko sati kasnije pred očima supruge Eileen, kćeri Mikaele i sina Taylora.

"Osjećam da je ovo novi početak. Većina mojih pobjeda i najboljih utrka je već iza mene. Ipak, imam 25 godina i čudno je misliti da je došao kraj mojim najboljim izdanjima", rekla je Mikaela za ORF nakon utrke u Flachauu pa dodala:

"Ne možeš ići naprijed dok ne prestaneš ići natrag, a ja nisam najbolja u tome. Želim život kakav je bio prije 2. veljače. Vjerojatno će me to neko vrijeme mučiti, ali danas sam napravila velik korak naprijed."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.