Četiri igrača Dinama nisu došla na pripreme. Za njih više nema mjesta u klubu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u ponedjeljak krenuo s pripremama za novu sezonu. Bišćanova momčad bit će u Zagrebu do sljedećeg ponedjeljka, a u subotu gostuje u Dugom Selu na proslavi 100. godišnjice tamošnjeg trećeligaša. U ponedjeljak putuje u Brdo kraj Kranja, a tamo će biti do 7. srpnja i odigrati tri prijateljske utakmice.

Bišćanu je na prvu prozivku došao 21 igrač, a ostali će se priključivati kasnije. To vrijedi za reprezentativce Mahira Emrelija, Stefana Ristovskog, Luku Menala, Dominika Livakovića, Brunu Petkovića, Luku Ivanušeca i Josipa Šutala. Emreli stiže u nedjelju, a ostali reprezentativci 29. lipnja. U-21 reprezentativci Baturina, Bulat i Perković doći će ovisno o rezultatu Hrvatske na Euru.

Vratila se 24 igrača

Dinamu su se ovog ljeta s posudbe vratila 24 igrača među kojima su i Sandro Kulenović, Marko Tolić, Mario Ćuže i Niko Janković. Sva četvorica bila su u nekim kombinacijama da bi ponovno potražili priliku u Maksimiru, ali od toga neće biti ništa.

Ova četvorka nije došla na pripreme prve momčadi i, iako se to još eventualno može promijeniti, to je jasan znak da u klubu na njih ne računaju. Kulenović je imao jako dobar prvi dio sezone s Lokomotivom i bio je standardni prvotimac, ali je u nastavku sezone ispred njega igrao Aliyu koji se morao prodati i to se i ostvarilo.

Kulenović je preselio na klupu, igrao je znatno manje, a na kraju sezone završila mu je posudba. Dinamo bi ovog ljeta mogao ostati bez Brune Petkovića što bi značilo da mu fali jedan napadač, ali Kulenović nije u Bišćanovim planovima.

On ima već 23 godine i mora naći klub u kojem će igrati pa njegov agent radi na tome da mu nađe novu sredinu. Kulenović je u čitavoj karijeri odigrao samo 19 utakmica za Dinamo, a upisao je jednu asistenciju.

Ćuže briljirao u Zrinjskom

Mario Ćuže imao je sjajnu sezonu u Zrinjskom. U 44 utakmice u svim natjecanjima zabio je 11 i asistirao deset golova, ali ni na njega u Maksimiru ne računaju. On, baš kao i Kulenović, ima ugovor do 2025. godine, ali i on traži novi klub.

Najbliže je odlasku u poljsku ligu, a 24-godišnjak prema Transfermarktu vrijedi milijun eura. Ćuže bi po karakteristikama mogao zamijeniti Luku Ivanušeca ako on ode iz Maksimira, ali Bišćanu ta varijanta ne odgovara i na lijevom krilu tražit će se druge opcije ako za to bude potrebe.

Marko Tolić je u Mariboru prošle sezone u 35 utakmica zabio 11 golova i upisao 15 asistencija. Kod Damira Krznara i Mihaela Mikića igrao je jako dobro, ali njegova najveća želja uvijek je bila igrati u Dinamu.

Agent mu traži novi klub iako nije još potpuno nemoguće da se ipak vrati u Dinamo. Za njega ima dosta interesa i realnije je da nađe klub u kojemu će standardno igrati. U Dinamu je ispred njega Martin Baturina od kojega se puno očekuje sljedeće sezone i koji bi trebao biti sljedeći veliki Dinamov transfer.

Janković ostaje u Rijeci

Niko Janković bio je igrač od kojeg se u Dinamu puno očekivalo, ali je prošle zime poslan na posudbu u Rijeku do kraja sezone uz opciju otkupa njegova ugovora za dva milijuna eura. Rijeka će tu opciju iskoristiti i Janković karijeru nastavlja na Rujevici gdje je prošle sezone igrao sjajno.

Sergej Jakirović ga je trenirao i u Zrinjskom nakon čega je inzistirao na njegovoj posudbi i u Rijeci. Janković, koji će u kolovozu napuniti 22 godine, odlično se uklopio u momčad Rijeke, u 19 nastupa upisao je dva gola i asistenciju i bio je standardni član Jakirovićeve postave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.