Češka iznenadila Dansku u Varaždinu, Makedonija preko Crne Gore do drugog kruga

Foto: Hina

RUKOMETAŠI Češke senzacionalno su pobijedili reprezentaciju Danske 28:27 (15:16) u utakmici 2. kola skupine D Europskog prvenstva, koja je odigrana u ponedjeljak navečer u Varaždinu.


Bila je to nevjerojatna preobrazba čeških rukometaša, koji su samo dva dana prije poraženi od Španjolske sa 17 golova razlike.

 

Češku je do velike pobjede predvodio Ondrej Zdrahala s osam pogodaka, ali veliki obol pobjedi dao je vratar Martin Galia sa 17 obrana, a najvažnijom se pokazala ona na 20 sekundi prije kraja, kad je Češka vodila 28:27, ali branila se s dva igrača manje. Lauge je ostao sam na crti, ali Galia je obranio njegov udarac i osigurao veliku pobjedu svojoj reprezentaciji. Kod Danaca je najefikasniji bio Mikkel Hansen sa sedam pogodaka.


U prvoj utakmici odigranoj u Varaždinu Španjolska je svladala Mađarsku 27:25 i osigurala prolaz u drugu fazu natjecanja, a Danci će protiv njih morati tražiti potvrdu prolaza u drugi krug, u koji bi mogli otići i u slučaju poraza, ali bi ostali bez ijednog boda.

 



U Zagrebu je mjesto u drugom krugu osigurala Makedonija pobjedom nad Crnom Gorom 29:28 (15:16). Makedoniju su do druge pobjede i maksimalnog učinka nakon dva kola predvodili Filip Kuzmanovski s pet pogodaka te Kiril Lazarov i Dejan Manaskov s po četiri gola. Kod Crne Gore najbolji je bio Stefan Čavor sa šest golova.


Makedonija i Njemačka borit će se u srijedu za prvo mjesto u skupini C, a Slovenija i Crna Gora će se boriti za prolaz u drugi krug. Ostane li rezultat utakmice Njemačke i Slovenije 25:25, Slovenci će maksimalno u drugi krug moći prenijeti jedan bod, a Crnogorci nijedan čak i u slučaju da pobijede Slovence.
 

 

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.