SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Češka dan prije Svjetskog prvenstva otkazala nastup, poznato tko će je zamijeniti

Foto: EPA-EFE

ZBOG PREVIŠE pozitivnih nalaza na koronavirus, Češka nije uspjela skupiti dovoljno igrača za Svjetsko prvenstvo u rukometu koje kreće sutra i umjesto nje na prvenstvu će nastupiti Makedonija, objavio je IHF.

Naime, na pretposljednjem testiranju češke reprezentacije pokazalo se da je čak osam igrača pozitivno na covid-19, kao i izbornički tandem Kubeš - Filip. Danas su obavljena nova testiranja, točan broj pozitivnih slučajeva nije objavljen, no očito je prevelik da bi Češka nastupila na SP-u.

Makedonija je prva zamjenska ekipa zbog kriterija IHF-a. Europa ima prednost nad drugim kontinentima jer je svjetski prvak Danska. Makedonija je zato sljedeća najbolja svjetska reprezentacija nakon Češke zahvaljujući 15. mjestu s Europskog prvenstva 2020.

Makedonija igra već prekosutra

Na Svjetskom prvenstvu Makedonija će tako igrati u skupini G. Prvu utakmicu će igrati protiv Švedske 14. siječnja, dva dana kasnije igraju protiv domaćina Egipta, a potom dva dana kasnije protiv Čilea.

Podsjetimo, SP u Egiptu igrat će se od 13. do 31. siječnja 2021., a Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će joj protivnici u prvom krugu biti Katar, Japan i Angola.

Ovo je prvi SP u povijesti na kojem će nastupiti 32 reprezentacije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.