CARRILLO DOBIO OTKAZ Branco ostaje sportski direktor: "Nema kaosa! Stvorit ćemo još pet Vlašića"

Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

NOVINARIMA se na izvanrednoj presici obratio Hajdukov predsjednik Ivan Kos. Otkrio je da je trener Joan Carrillo dobio otkaz nakon šokantnog 2:3 poraza od Rudeša. I sam Kos ponudio je ostavku, ali je ona odbijena od Nadzornog odbora.
 
"Nismo u kaosu! Ne igramo dobro, to je istina. Odgovornost preuzimam na sebe, to sam pokazao i tako što sam ponudio ostavku. Usmjeravamo 10 posto energije prvom timu, a 90 posto na ostale stvari. Smatramo da je to ispravan put. Mnogi će mi to zamjeriti, ali iza sebe želim ostaviti red. Najviše bih volio da do ove press konferencije nije ni došlo. Spreman sam se nositi sa svim nedaćama i snositi odgovornost. Onaj tko nije svjestan što je Hajduk, ne treba ni biti u Hajduku."
 
Hajduk je ostao bez trenera...
 
"Carrillo više nije trener! Njegova promjena je neophodna. Bilo je dobrih rezultata, čak se pregovaralo o tome da mu produžimo mandat, ali sada je situacija suprotna. Jesmo li trebali ranije reagirati, jesmo li trebali čekati... To ne znamo, znamo tek da je izgubio naše povjerenje."
 
Koliko će Carrillo zaraditi za otkaz?
 
"Uskoro ćete o tome imati više informacija."
 
Sportski direktor?
 
"Branco je podnio ostavku, svjestan odgovornosti, a ja sam odbio njegovu ostavku. To je specifična pozicija, posebno na našem govornom području. Hrvatska nema puno opcija, a nema ni dovoljno vremena za to. Mario je veliki profesionalac. Ako se odlučimo za novog sportskog direktora, on nam je rekao da će pomoći svom nasljedniku."
 
Novi trener?
 
"Odmah krećemo na to. Vik Lalić će voditi treninge prve momčadi. O kandidatima za trenera sad ne želim govoriti. Ima nekoliko opcija, srećom ide reprezentativna pauza pa ne moramo žuriti."
 
Branco je doveo 19 igrača, a Hajduk izgleda očajno...
 
"Neću razgovarati o kvaliteti igrača, posebno o tome da dovedeni igrači nisu za Hajduk. Dovoljno o tome govore golovi, igra, minute, omjer uloženog i dobivenog. Ovi igrači su pokazali da znaju igrati i pobjeđivati."
 
Torcida se prvi put na utakmici protiv Rudeša okrenula protiv Uprave...
 
"Znali smo što će pisati na transparentima i to sam prihvatio. Navijači imaju pravo izraziti svoje mišljenje. Uprava cijeni i poštuje njihovo mišljenje, ali znamo kojim smjerom i ciljem idemo. Kroz udrugu Naš Hajduk oni mogu mijenjati strukture kluba, samim time i odlučivati o mojoj poziciji."
 
Skandiralo se "Uprava odlazi"...
 
"Postoji pravna procedura promjene Uprave. Kad naši navijači jasno iskažu nezadovoljstvo radom Uprave, ja ću staviti mandat na raspolaganje. Mi moramo navijačima objasniti što radimo i koji su naši ciljevi. Mi smo se odlučili za dugoročne, a ne kratkoročne ciljeve. Odlučili smo se stvoriti pet Vlašića, a ne jednog."
 
Carrillo je potjerao Saida u drugu ekipu. Hoće li se sad vratiti u prvu momčad?
 
"O tome će odlučiti novi trener."
 
Je li sezona izgubljena?
 
"Ni slučajno. Ova sezona je izjednačenija od prethodnih. Borit ćemo se..."
 
Što je cilj ove sezone? Hajduk ima 12 bodova manje od lidera Dinama...
 
"Cilj je iskorak, gledamo samo sebe. Traži se bodovni iskorak. Na kraju se mrtvi boje..."
 
Ljubo Pavasović-Visković, bivši predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, rekao je da je Kos navijač Dinama, a da čelni ljudi kluba nisu sposobni voditi Hajduk.
 
"Nisam navijač Dinama, to su floskule. To uopće neću komentirati."
 

 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.