Bruinsi se osvetili Flyersima za prošlogodišnju senzaciju, Detroit smanjio protiv San Josea

BOSTON BRUINS izborili su finale Istočne konferencije nakon 4:0 pobjede u polufinalnoj seriji protiv Philadelphia Flyersa. U posljednjem, četvrtom susretu serije Boston je slavio s uvjerljivih 5:1.

Prošle sezone u polufinalu Istočne konferencije Bruinsi su protiv Flyersa imali vodstvo u seriji 3:0, nakon čega su izgubili i postali tek treća momčad u povijesti NHL-a koja je izgubila nakon prednosti u seriji 3:0. Ove sezone Flyersima nisu ponudili niti najmanju priliku za povratak.

Junak susreta bio je Milan Lucic koji je zabio dva gola, po jedan u prvoj i posljednjoj trećini. Inače, Bruinsi su susret riješili u posljednjoj dionici igre koju su dobili 4:0. U tom su periodu još zabili i Johnny Boychuk, Brad Marchand i Daniel Paille. Za Flyerse je jedini gol zabio Kris Vertereeg.

Za Bruinse je ovo prvi plasman u konferencijski finale nakon 1992. godine i u njemu će imati prednost domaćeg leda protiv Tampe Bay. S druge strane, za Flyerse je ovo prva "metla" u doigravanju od 1997. godine kada su ih u velikom finalu pomeli Detroit Red Wingsi.

U drugoj utakmici večeri Detrit Red Wingsi savladali su na svom ledu San Jose Sharkse 4:3 i tako smanjili zaostatak u seriji na 3:1. Darren Helm zabio je minutu i 27 sekundi prije kraja susreta i tako spasio Red Wingse od "metle" i produljio seriju. Inače, švedski veteran Nicklas Lidström zabio je dva gola u prvoj trećini u kojoj su Red Wingsi dvije minute prije kraja imali prednost 3:0. No, prednost im je malo po malo skliznula iz ruku i Sharksi su početkom posljednje trećine golom Danyja Heatleyja izjednačili rezultat.

Peta utakmica serije na rasporedu je u nedjelju u HP Pavilionu u San Joseu.

NHL play-off, konferencijska polufinala:

Istočna konferencija:

Boston (3)- Philadelphia (2) 5:1

(Boston dobio seriju 4:0)

Zapadna konferencija:

Detroit (3) - San Jose (2) 4:3

(San Jose vodi u seriji 3:1)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.