međunarodni nogomet

Briljantnog Messija su pretukli, a onda je na penalima bio najluđi ikad

Screenshot: Instagram

LIONEL MESSI igrao je  polufinale Copa Americe protiv Kolumbije, u kojem je Argentina pobijedila nakon izvođenja jedanaesteraca (1:1, 3:2), kao da mu je zadnja utakmica u životu.

Briljirao je vještinom i borbenošću, uostalom kao i na cijelom prvenstvu Južne Amerike, gdje je Argentinu doveo do finala. Oduševio je nizom akcija.

Driblingom i centaršutom za Lautara:

Prolaskom kroz polovicu suparnika koje je prešao driblingom i čudesno sačuvao loptu pred njihovim grubim startovima:

Asistencijom za Tagliafica:

Bila je to rekordno brutalna utakmica Cope s čak 47 prekršaja i 10 žutih kartona. Kolumbijci su prednjačili u obje kategorije, 27:20 i 6:4. Njihova glavna meta bio je Messi.

Fabra mu je žestokim ulaskom u noge raskrvario gležanj:

Argentina je povela u 7. minuti golom Lautara Martineza. Treći gol na Copi argentinski napadač postigao je na čak petu Messijevu asistenciju na prvenstvu.

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti tako je ostvario osobni rekord. Nikada nije namjestio toliko golova na najvećim natjecanjima, točnije SP-u i Copa Americi.

Messi briljira na Copi i golgeterski. Do sada je postigao četiri zgoditka. Tako je dovukao Argentinu do finala, što mu je peta, a možda i posljednja utakmica u karijeri u kojoj može osvojiti prvi naslov na Copi ili SP-u s Argentinom. Messi, naime, ima 34 godine.

Messi, koji rijetko pokazuje emocije, na kraju je puknuo i, nakon što je nevjerojatni Emiliano Martinez u raspucavanju obranio penal Yerryju Mini, urlao je na kolumbijskog braniča: "Ajde, pleši! Pleši sada! Da te vidimo, pleši!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.