Brazilci: Kraj karijere za Luisa Suareza

Foto: EPA

LUIS SUAREZ mogao bi u mirovinu, javljaju brazilski mediji i pišu da je o tome već obavijestio čelnike Gremija. Razlog zašto neće odigrati još jednu sezonu za klub s kojim je pod ugovorom je ozljeda desnog koljena koja mu zadaje prevelike probleme u igri.

Suarez je u Gremio došao prije šest mjeseci i potpisao je ugovor do kraja 2024. godine. U klubu rade na raskidu ugovora, no uz klauzulu o kazni bude li se reaktivirao u nekom drugom klubu. To bi trebalo značiti da neće prema Inter Miamiju u kojem bi ponovno igrao u napadu s Lionelom Messijem, kao što je to radio godinama u Barceloni.

Uspješna karijera u najjačim klubovima

Suarez je za Gremio odigrao 25 utakmica. Postigao je 11 i asistirao za osam golova. U karijeri je nastupao još za Nacional i Groningen prije transfera u Ajax (111 golova, 68 asistencija u 159 utakmica) i potom u Liverpool (83 gola, 46 asistencija u 133 utakmice) u kojem je proveo tri godine.

Šest godina igrao je za Barcelonu (195 golova, 113 asistencija u 283 utakmice), a u Španjolskoj još za Atletico Madrid. U trofejima bogatoj karijeri bio je pet puta prvak Španjolske i jednom osvajač Lige prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.