Svjetsko prvenstvo u rukometu

Brazil je iznenadio Rusiju. To je loša vijest za Hrvatsku

Foto: EPA

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

BRAZIL je u četvrtom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva s 25:23 iznenadio Rusiju i stigao na milimetar od drugog kruga.

Brazilci će proći dalje ako u posljednjem kolu pobijede posljednjeplasiranu Koreju u utakmici u kojoj su Južnoamerikanci veliki favoriti. 

U okršaju za treće mjesto Rusi nijednom nisu vodili. Deset minuta prije kraja izjednačili su na 19:19, ali nakon toga su upali u seriju pogrešaka, a blistao je i brazilski vratar.

Brazilce je predvodio Borges sa sedam golova. Langaro je zabio šest, a Toledo pet golova. Kod Rusa je Dibirov ponovno bio najbolji sa šest pogodaka, ali je sedam minuta prije kraja dobio crveni karton i nije igrao u uzbudljivoj završnici. 

Zašto je prolazak Brazila loša vijest za Hrvatsku?

Prolazak Brazila bio bi loša vijest za Hrvatsku jer bi u tom slučaju Njemačka, jedan od favorita natjecanja, prenijela najmanje dva boda. Bodovi iz prvog kruga u drugi krug, u kojem će se tri najbolje reprezentacije ove skupine ukrstiti sa skupinom u kojoj je Hrvatska, prenose se samo protiv reprezentacija koje su prošle dalje. 

Njemačka je pobijedila Brazil i tako će prenijeti najmanje dva boda (protiv Francuske igra za dodatna dva boda), a da se kojim slučajem dogodi čudo i Rusija prođe u posljednjem kolu, Nijemci bi prenijeli bod manje jer su s Rusima u trećem kolu remizirali. 

Podsjetimo, Hrvatska sigurno prenosi dva boda, a u četvrtak protiv Španjolske igra za dodatna dva boda. Polufinale će izboriti po dvije najbolje od šest reprezentacija iz skupina drugog kruga. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.