Bosanska Zvijer piše povijest Portlanda: Ispred njega su samo dvije legende

Foto: Getty Images / Guliver Image

JUSUF NURKIĆ sinoć je odigrao 34. utakmicu u karijeri za Portland Trail Blazerse u kojoj je postigao barem 20 ili više poena.

Samo su dvojica centara Portlanda u povijesti franšize zabili barem 20 poena na više utakmica od Nurkića. Riječ je o Kevinu Duckworthu, čovjeku koji je krajem osamdesetih dva puta nastupio na All-Star utakmici, a 1988. proglašen je igračem lige koji je najviše napredovao. Drugi je legendarni Arvydas Sabonis. Litavski gorostas je šest sezona dominirao u dresu Blazersa nakon što je u Europi osvojio sve što se moglo.

Duckworth je u 123 utakmice zabio barem 20 poena, dok je Sabonis to učinio 66 puta.

Nurkić je u sinoćnjoj pobjedi nad New York Knicksima u samo 19 minuta uspio zabiti 20 poena, a tome je dodao i 8 skokova. Malu minutažu je imao zbog toga što je u prvom poluvremenu brzo skupio tri osobne pa ga je trener morao čuvati za nastavak.

To mu je šesta od posljednjih sedam utakmica u kojoj je zabio barem 20 poena. Najbolju utakmicu karijere odigrao je na Novu godinu kada je u pobjedi protiv Sacramento Kingsa ubacio 24 poena, ulovio 23 skoka, podijelio sedam asistencija, a ukrao je pet lopti i podijelio isto toliko blokada. Time je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je u jednoj utakmici imao više od 20 poena, više od 20 skokova te pet ili više asistencija, blokada i ukradenih lopti.

Ove sezone igra košarku karijere. U prosjeku bilježi 15,3 poena uz 10,5 skokova. Portland je na omjeru 24-17 i drži sedmo mjesto Zapadne konferencije. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.