Borac koji je prvi poraz doživio od Miočića osmi put obranio KSW-ov teškaški pojas

Screenshot: Twitter/KSW

BRITANSKI MMA borac Phil De Fries osmi je put obranio pojas teškaškog prvaka najjače europske promocije, poljskog KSW-a. Na priredbi u češkom Liberecu tehničkim nokautom već u prvoj rundi pobijedio je nedoraslog američkog povratnika u kavez Todda Duffeeja.

Bio je to De Friesov slatki revanš za poraz koji je doživio još 2012. u UFC-u, dok je Duffee bio u naponu snage. Prije deset i pol godina izgubio je tehničkim nokautom u prvoj rundi nakon serije udaraca šakom, a sada mu je uzvratio na isti način. Tijekom borbe na tlu sjeo mu je na leđa i desetak sekundi ga udarao u glavu u pravilnim razmacima dok sudac nije prekinuo borbu.

Duffeeju je ovo bila tek četvrta borba nakon te pobjede nad De Friesom u Las Vegasu, treća u posljednjih osam, a druga u posljednje četiri godine. Priliku za pojas dobio je na račun te stare borbe s Britancem, ali nije ju iskoristio.

Izgubio od Miočića i Ishiija, ali u KSW-u mu nitko ništa ne može

De Fries je popravio profesionalni omjer na 23-6, ali većinu poraza doživio je u ranoj fazi karijere, kada je nespreman došao u UFC, iz kojeg je otišao nakon tri poraza u pet mečeva. Prvi poraz karijere doživio je 2012. od Stipe Miočića, koji ga je serijom udaraca nokautirao za samo 43 sekunde, a drugi upravo od Duffeeja.

Nakon UFC-a pet je godina lutao po drugim promocijama i doživio još tri poraza, među kojima i od hrvatskog Japanca Satoshija Ishiija, kasnijeg učenika Mirka Filipovića, koji je 2014. u Tokiju slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

No nakon potpisa za KSW De Fries ne zna za poraz. U prvom nastupu tehničkim nokautom u prvoj rundi završio je Michala Andryszaka i osvojio teškaški pojas, koji je nakon toga obranio već osam puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.