ufc

Borac koji je dobacivao Miočićevoj ženi sada je rasistički uvrijedio Khabiba

Foto: Getty Images / Guliver Image

COLBY Covington, sjajan UFC-ov borac i bivši privremeni prvak u velter kategoriji, posljednjih dana jako je prisutan u medijima, ali iz sasvim krivih razloga.

Nimalo ne krije kako mu je želja biti najomraženiji MMA borac, a konfrontacije s brojnim kolegama i "trash talk" nesumnjivo ga vode prema toj tituli. 

Nedavno je tako stigao u fokus javnosti kada ga je prozvao Stipe Miočić. Covington je, naime, na borbi između Miočića i Cormiera nešto dobacivao Stipinoj ženi, a američki borac hrvatskih korijena rekao je kako mora s njim o tome "porazgovarati". 

Njegov najnoviji incident prešao je granicu dobrog ukusa. Poznato je kako su se udruge za zaštitu prava životinja (posebno PETA) oglasile kada su vidjele sliku kako se Khabib Nurmagomedov kao dijete hrva s medvjedom te tvrde kako se tu radi o iskorištavanju i zlostavljanju životinja. 

Covington je otišao korak dalje te je insinuirao kako prvak lake divizije sa životinjama radi i druge stvari. Tako je na svojem Twitter profilu napisao: "Ako mislite da je hrvanje s medvjedom loše, čekajte da PETA sazna što radi s kozama."
 


Ovakva izjava ima i rasističku konotaciju s obzirom na Khabibovo etničko podrijetlo. On je Dagestanac, a ta federativna republika u sastavu Rusije poznata je, između ostalog, i po velikoj stočarskoj tradiciji te je poznato da je Khabib kao mali i sam čuvao koze.

Na udaru javnosti Covington se nalazi praktički otkad je u UFC-u. Nimalo ne skriva svoje simpatije prema Donaldu Trumpu, a jedna od prvih izjava po osvajanju naslova mu je bila ona da će pojas odnijeti u Bijelu kuću kako bi s najdražim predsjednikom proslavio taj uspjeh.

Dva Trumpova sina, Donald i Eric, čak su bila i u gledateljstvu među njegovim navijačima kada je svladao Robbieja Lawlera. 

U karijeri je na omjeru od 15 pobjeda i jednog poraza, jedan je od najboljih hrvača u MMA-u, 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.