Bologna na nogama. Pogledajte kako su navijači dočekali legendarnog hrvatskog trenera

BIVŠI izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša novi je trener slavnog Fortituda iz Bologne, u koji se vraća kao jedan od najslavnijih trenera u povijesti kluba.

Repeša je taj klub iz Bologne vodio od 2002. do 2006., a u Bolognu je donio naslov prvaka 2005. i igrao je finale Eurolige.

Fortitudo ga je proglasio jednim od najvećih svih vremena, a nakon što je i službeno predstavljen, brojni navijači su se ovacijama zahvalili Repeši na svemu.

"Prije svega, pozdravio bih sve ljude vezane za Fortitudo, uistinu sam sretan što sam opet ovdje. Predsjednik Pavani me je kontaktirao s visokom dozom predanosti i u trenutku me je uvjerio u ideju projekta. Dugoročno gledajući, ići ćemo korak po korak i tražiti načine da dobro radimo na terenu, ali i izvan njega. Prvi važni koraci već su poduzeti, u suradnji s predsjednikom, sportskim direktorom Marcom Carrarettom i voditeljem mlađih selekcija Bebom Shortglierijem. Dat ćemo sve od sebe da navijače Fortituda učinimo ponosnim", rekao je Repeša.

Repeša je hrvatsku reprezentaciju vodio u dva razdoblja, od 2005. do 2009. te od 2012. do 2014. Pod njegovim vodstvom Hrvatska se kvalificirala za Olimpijski igre 2008. u Pekingu i stigla do četvrtfinala, a u posljednjih 25 godina bio je jedini trener koji je naše košarkaše doveo do utakmice za odličje na Eurobasketu, 2013. u Sloveniji, na kojem je Hrvatska osvojila četvrto mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.