REGIJA

Blic: Nogometna elita više cijeni Srbe nego Hrvate koji nam gledaju u leđa

Foto: EPA-EFE

SRPSKI Blic donosi da je najnovijem popisu "malih" zemalja s najviše nogometaša u Ligama petice Srbija pala za jedno mjesto i prepustila prvo mjesto Austriji.

Da budemo jasniji - ovdje nema igrača iz država Liga petice, nego je isključivo riječ o manjim nogometnim sredinama poput Hrvatske, Srbije, Danske, Poljske, Austrije...

Hrvatska je na ovogodišnjem popisu East Standa pala za dva mjesta i sada je četvrta s 28 nogometaša u Ligama petice. Ispred Hrvatske su Austrijanci, Srbi i Danci, a Blic je to istaknuo naslovom:

"Jesu svjetski doprvaci, jesu skuplji, a ipak nam gledaju u leđa! Nogometna elita više cijeni Srbe od Hrvata."

East Stand je nakon ljetnog prijelaznog roka objavio rezultate i po broju nogometaša u najjačih pet europskih liga je vodeća Austrija koja tu ima ukupno 37 nogometaša.

Srbi su na drugom mjestu s 36 nogometaša (sedmorica u Bundesligi, dvojica u Premierligi, osmorica u La ligi, sedmorica u francuskoj ligi i dvanaestorica u Serie A). Druga je Danska s 30 nogometaša, dok je Hrvatska na četvrtom mjestu s 28 nogometaša. 

Prema navedenom izvoru, petorica hrvatskih nogometaša igraju u Bundesligi, četvorica u Engleskoj, četvorica u Španjolskoj, petorica u Francuskoj i desetorica u Italiji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.