Napad na zvezdaše u Splitu

Blic na naslovnici objavio sliku ubijenog torcidaša: "On je tukao vaterpoliste"

Screenshot (Blic)

NEVJEROJATAN gaf napravio je srpski Blic na naslovnici današnjeg printanog izdanja.

Pod naslovom "Oni su tukli vaterpoliste" Blic je, među ostalim fotografijama, objavio i sliku Ivana Mate Blaževića, torcidaša koji je ubijen 11. kolovoza 2017. godine u Stobreču. 

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde dogodio se prošle subote. Napadnuta su trojica igrača dok su pili piće na Rivi, a jedan od njih je spas od napadača potražio skokom u more. 

"Udarali su me šakama. U tom kaosu skinula mi se jakna, ostao sam nasred Rive u Zvezdinoj trenirci. Tad su se fokusirali na mene. Krenuli su palicama, noževima... Rekli su da će ubiti četnika... Počeo sam trčati da spasim živu glavu... U tom momentu vidio sam da jedan ide nožem prema meni, zakačio me nožem po nozi... Jedino rješenje za spas je da skočim u more. I policija mi je poslije rekla da sam dobro učinio. Mislio sam da sam se spasio. Tad su me počeli gađati kamenjem, vikali da će ubiti četnika, tad sam bacio sve sa sebe, skinuo sam se, nisam znao što da radim. Nakon par minuta kaosa, huligani su se razbježali", izjavio je napadnuti Aleksandro Kralj.

"Najviše me zaboljelo što su ljudi koji su se okupili nastavili vikati ubij četnika. Govorio sam da sam sportaš, vaterpolist... Došla je policija i tek tad sam bio spašen", rekao je i zahvalio splitskoj policiji na pomoći.

Dosad su uhićena četvorica osumnjičenika za napad na sportaše iz Srbije - dva 25-godišnjaka, 23-godišnjak i 21-godišnjak. Sumnjiče se za zločin iz mržnje.

Blažević - omiljeni torcidaš poznat po napadu na suca Marića

Podsjetimo, Blato je bio jedan od poznatijih i najomiljenijih pripadnika Torcide i nakon smrti poklonili su mu se i Torcida i Hajduk. Za ubojstvo se tereti Nikola Gusić Janjić iz Podstrane. Prijeti mu kazna do 20 godina zatvora.

U optužnici se navodi da ga je 11. kolovoza 2017. godine u 4:10 sati ispred lokala Reket, neposredno nakon verbalnog sukoba, ubo nožem u prsa. Unatoč hitnoj liječničkoj intervenciji u KBC-u Split, Blažević je preminuo u 4:50 sati. Gusić Janjić je u bijegu od policije proveo nekoliko mjeseci. Policiji se predao došetavši s ocem do neposredne blizine Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Kasnije je ubojica pretučen u zatvoru. 

Ubijeni Blažević zapamćen je i po napadu na nogometnog suca Brunu Marića u stobrečkom restoranu Epetium.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.