turski mediji

Bjelicu želi kultni klub koji je razbio u Europi. "Balkanac je i ima veliko srce"

Screenshot: Takvim

NENAD BJELICA korak je bliže Fenerbahčeu, pišu turski mediji.

Bivši Dinamov trener upao je u kombinacije s turskim klubom par dana nakon odlaska iz Maksimira. Informacija je stigla iz menadžerskih krugova i od kolega novinara. Podsjetimo, Bjelica je vodeći Dinamo u Europa ligi 2018. godine razbio Fenerbahče na Maksimiru 4:1.

"Ostavio je odličan dojam, navijačima se svidio njegov ofenzivni stil", moglo se pročitati u izvještajima iz Turske.

Priča koja se kotrlja sve je ozbiljnija. Turski list Takvim u današnjem izdanju donosi da slavni klub na klupi želi stranca, ne i bilo kojeg.

"Bjelica je u prednosti jer je Balkanac. Predsjednik kluba Ali Koç već ranije je izjavio da posebno cijeni Balkance, njihov stil, srčanost i posvećenost", piše novinar Takvima i citira izjavu 53-godišnjeg gazde Fenera:

"Balkanci i Brazilci unose u svoj rad puno emocija i gore od želje. To ne možemo baš vidjeti kod sjevernjaka."

Ali Koc, 53-godišnji predsjednik Fenera i član najbogatije turske obitelji u čijem je vlasništvu konglomerat Koç Holding, ponudio je ovu tvrdnju nakon što se razišao s Nizozemcem Phillipom Cocuom. 

Nekad je o fokusu multimilijardera Koca bio i Slaven Bilić, bivši trener njihovog rivala Bešiktaša, kojem fanatični navijači taj potez ne bi oprostili. U Feneru je trenerski pečat ostavio Otto Barić, a status božanstva izgradio je Miki Rapaić koji ne može neopaženo prošetati Istanbulom. 

"Bjelica igračima diže cijenu, Livakovića i Petkovića doveo je do udarnih 11 Hrvatske"

Prije prekida prvenstva Fenerbahče je dohvatio tek sedmo mjesto na tablici. Iduće sezone žele naslov prvaka, a trenera koji će to ostvariti platili bi između 1,5 i 2 milijuna eura godišnje. Klupa Fenera trenutno je prazna, a uz Bjelicu se među kandidatima spominju i Marcelinho, Blanc te Giampaolo.

No bivši trener Dinama odskače u promišljanjima gazde kluba, a turski mediji navode ga kao ozbiljnog kandidata i seciraju njegov rad. 

"On je trener koji puno ulaže u razvoj svojih igrača i na njih prenosi svoju posvećenost. Mnogo je primjera za to u Dinamu: Dani Olmo prodan je u Leipzig za 20 milijuna eura, golman Livaković postao je prvi vratar reprezentacije, a Bruno Petković udarni napadač kojem je pod Bjelicom cijena porasla do 11 milijuna eura", pišu turski mediji. 

Bjelica je prije nekoliko dana u intervjuu za Index kazao kako je moguće da karijeru nastavi u nekom jakom klubu izvan Liga petice.

"Bliski istok me ne zanima, te sam ponude imao, ali sam u startu odbio. Želim ići u konkurentnu ligu ili u neki veliki klub. Možda u Lige petice, a možda u neki veliki klub izvan nje", rekao nam je.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.