HNL

Bjelica bi mogao biti u problemima zbog najopasnijeg igrača. Morat će rušiti rekorde

Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK i Nenad Bjelica mogli bi se naći u problemima zbog svog najboljeg napadača Ramona Miéreza (23) koji je ove sezone oduševio od dolaska u klub.

Argentinski centarfor u 11 utakmica ima sedam golova i asistenciju, a Kohorta ga je itekako prihvatila zbog požrtvovne igre i same kvalitete - zaradio je i nadimak El Toro (bik).

Klauzula kakvu još Osijek nikad nije platio

Miérez je u klub stigao prije dolaska Nenada Bjelice koji je u rujnu preuzeo cijeli sportski sektor Osječana, a za njegov dolazak najzaslužniji je bivši sportski direktor Alen Petrović što nam je Bjelica u velikom intervjuu uoči rušenja Dinama krajem studenog i priznao.

Međutim, Miérez je na posudbi iz španjolskog prvoligaša Alavesa i prema pisanju Glasa Slavonije u ugovoru mu je klauzula od 2,5 milijuna eura. Dosad je takav iznos bio nezamisliv za Osječane, no dolaskom Bjelice i to bi se moglo promijeniti, posebno jer je Miérez igrač koji radi razliku u HNL-u. 

Alaves bi mogao dobiti i veće ponude za Argentinca

Jedan od potencijalnih problema za Bjelicu je i to što bi Miérezu cijena mogla skočiti, odnosno, Alaves bi mogao dobiti ponude klubova koji su financijski moćniji od Osijeka.

U slučaju da Bjelica i Osijek nagaze po gasu i Španjolcima isplate 2,5 milijuna eura, tada će Bijelo-plavi imati najveći ulazni transfer u povijesti.

Rekord drži Antonio Mance kojeg je Osijek platio 1,3 milijuna eura. Mance je nakon samo jedne sezone posuđen u mađarsku Puškaš Akademiju, a naslijedio ga je u napadu baš - Miérez.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.