ZANIMLJIVOSTI

Bivši šef Osijeka koji je Mamiću dao dres ima novi posao. Izrađuje levitirajuća jaja

Foto: NK Osijek

IVAN MEŠTROVIĆ, bivši predsjednik Osijeka i čovjek koji je u klub doveo mađarske investitore s kojima je krenuo strelovit uzlet kluba. Osijek je od borbe za ispadanje iz lige došao do toga da se bori za naslov prvaka, ali to svejedno neće biti ono po čemu će se Meštrovića najviše pamtiti.

Kod Meštrovića će se uvijek spominjati njegov odnos s Mamićem. Podsjetimo, 2016. godine, kada je nakon dugih 16 godina na Maksimiru svladao Dinamo, Osijek je na čelu s Meštrovićem napravio propust koji mu navijači nikad nisu oprostili. Meštrović je na poklon gazdi Maksimira dobio dres s natpisom Maminho i nasmijano se fotografirao s njim u loži.

Klub je fotografiju objavio na službenoj Facebook stranici, podsjećajući na tople odnose Dinama i Osijeka, gdje se Zdravko Mamić davnih dana sklanjao iz Maksimira i učio zanat direktora. Kasnije je kao čelnik Dinama više puta spašavao Osijek od financijskog kraha mešetareći njihovim igračima.

Danas je Meštrović umjetnik

Ta mrlja nije nestala ni danas kada je Meštrović daleko od nogometa i ima potpuno novu karijeru. Bivši predsjednik Osijeka danas je konceptualni umjetnik koji, između ostalog, izrađuje levitirajuća jaja. Detalje o svom poslu redovito objavljuje na Facebooku, a stvara u svojim ArtLab studijima u Monaku, Emiratima, Mađarskoj i Hrvatskoj.

Kako je vidljivo na njegovoj stranici, njegova aktualna djela su velika jaja izrađena od vrijednih materijala poput drveta starog 8000 godina, certificiranog radioaktivnog materijala iz Černobila i Fukušime, kamena koji je koristio Michelangelo i slično. Održao je i svoju prvu izložbu u Parizu o čemu je izvijestio i na svojoj Facebook stranici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.