HNL

Bivši šef Hajdukovih skauta velikog poljudskog talenta usporedio s Bonuccijem

Foto: hajduk.hr

CHRISTIAN ARGURIO u Hajduku je mjesec i pol dana obavljao dužnost šefa skauta i zamjenika tadašnjeg sportskog direktora Saše Bjelanovića. Nakon što je Bjelanović otišao, s njim je otišao i Argurio.

"Poznajem ga već dugo, a dok sam bio u Hajduku, svakodnevno sam ga pratio. Tada je već bio u krugu prve momčadi bez obzira na to što je vrlo mlad. Riječ je o mladiću koji je rođen u studenom 2001. godine. Odmah me impresionirala njegova osobnost, pokazuje veliku želju i pažnju prema detaljima, trenira s velikom zrelošću. Dolazi iz obitelji koja je vezana uz nogomet i Hajduk, zbog čega je predan radu. Nakon pauze je Tudor odlučio uvrstiti ga u prvih 11, a Vušković mu je to vratio postigavši prvi pogodak u profesionalnom nogometu za momčad iz svog grada", rekao je Argurio u razgovoru za Taca La Marca (Radio Musica Television).

Talijan s bogatim iskustvom

Talijanski 47-godišnji stručnjak u Hajduk je tada stigao iz Calcio Catanije, gdje je obavljao funkciju sportskog direktora od 2016. godine do dolaska na Poljud.

Argurio ima veliko iskustvo rada u talijanskom nogometu. Prije Calcio Catanije bio je sportski direktor ACR Messine, radio je kao skaut Juventusa, a funkciju šefa skauta obavljao je i u Calcio Cataniji i Udineseu.

"Ima jako dobru fizičke karakteristike, u Hrvatskoj ga često uspoređuju s Tudorom zbog posebnog stila i želje koju pokazuje na terenu. Često sam na treninzima promatrao njegovu srčanost. Jedan je od onih koji nikad neće učiniti korak unazad i posustati, čak ni pred starijim i iskusnijim igračima. Neki u njemu vide i karakteristike slične Vedranu Ćorluki, bez obzira na to što je on češće u karijeri igrao kao desni bek. Vušković može igrati u formaciji s tri i četiri igrača u obrani, iako se zbog određenih karakteristika čini da mu više odgovara igra s trojicom u zadnjoj liniji. Može biti u središtu obrane, ali i na desnoj strani. Ima jako dobru tehniku za obrambenog igrača, čak šutira jedanaesterce i slobodne udarce. Može jako dobro odigravati duge lopte i ne dolazi u probleme sa slabijom, lijevom nogom. Odličan je u igri glavom. Nažalost, nije baš brz, ali tu malu manu može sigurno sakriti uz određene taktičke korekcije koje, s obzirom na svoju dob, može sigurno popraviti. Za njegov razvoj bi možda talijanski nogomet bio pravi odabir", zaključio je Argurio. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.