Bivši reprezentativac Srbije: Da sam igrao 2018., nokautirao bih Xhaku i Shaqirija

Foto: Epa

BAŠ KAO prije četiri godine, i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u grupi će se sastati Srbija i Švicarska. Bit će to, kao i u Rusiji, utakmica trećeg kola, koja će biti ključna za prolaz obje reprezentacije. Srbiji u petak igra samo pobjeda, dok Švicarci idu dalje i s remijem. 

Njihov posljednji susret na SP-u u Rusiji, koji je završio pobjedom Švicarske 2:1, obilježen je kontroverznom proslavom pogodaka Granita Xhake i Xherdana Shaqirija, švicarskih reprezentativaca albanskog porijekla.

Naime, oni su rukama pokazivali albanski simbol dvoglavog orla, što je razbjesnilo Srbe, koji pamte taj čin i nakon četiri godine. Bivši reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović, koji je, između ostalog, u karijeri igrao za švicarski Basel, a kasnije za Inter i Fiorentinu, rekao je za švicarski 20min da je bio u momčadi Srbije 2018., da bi nokautirao Xhaku i Shaqirija zbog ''orla''.

''Isticanje simbola dvoglavog orla je bila sramota, jednostavno tužno. Sport i politika moraju biti odvojeni, a vaši momci to nisu napravili. Da sam bio igrač Srbije na tom Svjetskom prvenstvu, vjerojatno bih nokautirao Xhaku ili Shaqirija'', rekao je bivši reprezentativac Srbije pa dodao:

"Švicarska mora biti spremna na sve. Srbi nisu zaboravili onog orla"

''Iskreno da vam kažem, Švicarci neka budu spremni na sve, Srbija nema što izgubiti. Ne znam koliko će kosti držati. Ali prije četiri godine sve provokacije su potekle sa švicarske strane. Taj dvoglavi orao nije bio proizvod emocije, to je bilo planirano cijelo vrijeme. To što se dogodilo u Rusiji ne možemo zaboraviti. Ako provociraš, moraš očekivati da zveči na terenu. Ima ona lijepa izreka - svakog sretneš dva puta u životu."

Kuzmanović je rekao da Srbija nije zaboravila što se dogodilo u Rusiji i da bi čak Srbi mogli pretjerati na terenu.

''Ne bih precrtao tu mogućnost. Da sam još igrač, ja sigurno bih. Nadam se da će sve proteći mirno, ali Srbi će biti spremni na sve. Bit će nevjerojatno emotivno, bit će sjajna utakmica. Sumnjam da su momci koji su bili tu 2018. olako prešli preko svega. Nešto je tu ostalo'', završio je Kuzmanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.