TRANSFERI

Bivši hajdukovac, kojeg je Brbić cijenio na 12. mil eura, s 26 godina igra drugu ligu

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

ELVIR MALOKU se vratio na Cipar. Nekadašnji igrač Hajduka potpisao je za tamošnji PAEEK, klub koji je prošle sezone ispao iz prve lige i sada traži način da se ekspresno vrati u najviši rang. Maloku je u prvom dijelu prošle sezone igrao za Opatiju, a sada je pronašao novi izazov.

Treba istaknuti i kako mu ovo nije prvi put da će igrati na Cipru. Dok je bio u španjolskom Gimnasticu, sezonu i pol proveo je na posudbi u AEK-u iz Larnace od 2017. do 2018. godine. Osim u AEK-u, na posudbama iz Gimnastica bio je u poljskoj Olimpiji i crnogorskom Dečiću.

Bio je velika nada, ali nikad nije uspio

Period njegove karijere prije odlaska u Gimnastic, u koji je stigao iz Hajduka 2016. godine, vjerojatno je najpoznatiji hrvatskoj javnosti jer ga je proveo u omladinskom pogonu Rijeke te kasnije čak i nastupajući za prvu momčad Hajduka. Dugo je slovio za veliku nadu i igrača od kojeg bi se mogao očekivati veliki izlazni transfer.

"Ako Alen Halilović vrijedi 20 milijuna eura, onda Elvir Maloku vrijedi barem 12 milijuna eura", govorio je Marin Brbić dok je bio predsjednik Hajduka. Na kraju je splitski klub prije dvije godine Malokua pustio za 200 tisuća eura u redove španjolskog drugoligaša Gimnastica. 

Još se 2013. godine, tek nedugo nakon što je iz Rijeke prešao u Hajduk, pričalo kako je Hajduk za njega odbio ponudu Juventusa, ali i da su se za njegove usluge raspitivali Monaco i Borussija Dortmund. Ipak, karijera mu je na kraju otišla u suprotnom smjeru pa će ju sada, s već 26 godina, nastaviti u drugoj ciparskoj ligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.