HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bivši hajdukovac doveden kao zamjena za Futacsa: Vukušić je ovdje eksplodirao

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MAĐARSKI napadač Marko Futacs tijekom karijere nastupao je za brojne klubove. Ističu se njemački Werder i engleski Leicester, dok ga domaća javnost najbolje zna po vremenu provedenom u Hajduku. Podsjetimo, dres splitskoga kluba nosio je od 2016. do 2018. godine. Nakon toga je preko mađarskih klubova došao do slovenske Olimpije, u kojoj se kratko zadržao, vrativši se naposljetku u vlastitu zemlju.

Zamjenu za Mađara Olimpija je pronašla u Schaffhausenu, švicarskom drugoligašu, iz kojega je početkom godine dovela Ivana Prtajina. Visoki 25-godišnjak do ovoga transfera postigao je 23 pogotka u drugome rangu švicarskog nogometa. Ranije u karijeri je među ostalima igrao za mlađe uzraste Zagreba i Udinesea te nosio dres druge momčadi Hajduka, Dugopolja i nizozemske Rode.

"Sretan sam zbog ove prilike. Naporno sam radio kako bih stigao ovamo. Želim pokazati što znam, želim se boriti za titulu", rekao je Prtajin za slovensku Nogomaniju tvrdeći kako je imao financijski bolje ponude.

Prisjetio se dobrih nastupa Ante Vukušića

Kaže kako mu je sportski motiv bio važniji. Time se poveo za primjerom nekolicine hrvatskih nogometaša koji su angažman pronašli u susjednoj ligi. Jedan od njih je još jedan bivši hajdukovac Ante Vukušić, čijih se igara Prtajin prisjetio: "Znam da je Ante Vukušić ovdje eksplodirao, tada je to bilo popularno i u hrvatskim medijima."

Sljedeća utakmica Olimpije bit će derbi s Mariborom. Prtajin ne osjeća pritisak, kaže, nego se nada postizanju premijernog pogotka. "U Hrvatskoj imamo sjajne trenere za rad s mladima. Izgradili smo nogometnu reputaciju. Zahvalan sam što sam Hrvat, to puno znači u nogometu. Vjerujem da mogu igrati i u jačim ligama", izjavio je Prtajin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.