Bivši golman Hajduka o Anellu: Znam ga i ima potencijal, ali nije igrač za titulu

Foto: Hajduk.hr

HAJDUK i belgijski Lommel SK dogovorili su posudbu 20-godišnjeg krilnog napadača Agustina Anella. Anello je stigao na posudbu do kraja aktualne sezone, a Hajduk ima opciju otkupa njegovog ugovora. Rođen je 2002. godine na Floridi, a uz državljanstvo SAD-a ima i državljanstvo Italije.

Prve nogometne korake napravio je u SAD-u, a nogometnu edukaciju nastavio je u akademiji španjolskog Espanyola te na koncu u belgijskom drugoligašu Lommelu SK. Za Lommel je odigrao ukupno 42 seniorske utakmice te je pritom postigao sedam pogodaka uz pet asistencija.

S belgijskih niželigaških terena Anella poznaje Splićanin Davor Matijaš (23), nekadašnji golman druge ekipe Hajduka, a danas član drugoligaša Beerschota. Matijaš je u Belgiji najprije igrao za Antwerp Ivana Leke tako da poznaje novog trenera i novog igrača Hajduka.

"Anello ima potencijal, ali nije igrač za napad na titulu"

"Da, znam Anella. To je dešnjak koji igra na lijevom krilu. On je izrazito krilni igrač, ne znam gdje ga trener Leko misli koristiti. Možda na lijevom wing backu ili kao lijevu špicu. Sigurno ima potencijal. Dobar je igrač, mlad, tehnički dobar s dobrim centaršutom.

Brz je, ali ako me pitate može li biti pojačanje za napad na titulu, rekao bih da je to vrlo hrabro razmišljanje. Po meni to je igrač koji može povećati širinu kadra, da bude među 13-14 igrača", rekao je Matijaš u razgovoru za Dalmatinski portal.

"Kad se kockice poslože, Lekine ekipe izgledaju sjajno"

O svom nekadašnjem treneru kaže: "Kad se kockice poslože i kad svi rade što Leko traži od njih i kad je kvaliteta tu, to stvarno izgleda odlično. Antwerp je te sezone bio prvi na ljestvici dok je Leko bio trener. Uz to, prošli su dalje u Europskoj ligi te svladali Tottenham."

Nada se da će Leko isto uspjeti i u Splitu: "Nadam se da može. Problem igranja u sustavu 3-5-2 je što to zahtijeva igru jedan na jedan preko cijelog terena i ako samo jedan igrač ne trči, onda je gotovo.

Protivnik uvijek ima igrača više, to jest situaciju dva na jedan. Leko je, dok je bio u Belgiji, tražio izričito igranje od vratara, baš, onako, na velikim granicama rizika. Imao bi noćne more od dugih lopti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.