Bio je sakupljač lopti na Rujevici, a jučer je odigrao utakmicu karijere za Rijeku

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Lokal patrioti Rijeka (Facebook)

RIJEKA je jučer na rasprodanoj Rujevici pobijedila Osijek 3:0 u 26. kolu SuperSport HNL-a. Najbolji igrač utakmice bio je riječki veznjak Veldin Hodža (21) jer je postigao hat-trick za slavlje sastava trenera Željka Sopića. Rijeka je time došla na 56 bodova te je ponovno preuzela vrh SHNL-a s bodom više od Hajduka. Za Hodžu je to bio šesti gol ove sezone u 33 nastupu u svim natjecanjima, a ima i jednu asistenciju. Za momčad Željka Sopića odigrao je 2207 minutu.

Bio je sakupljač lopti na Rujevici

Hodža je dijete Rijeke koje se kalilo na posudbama u Orijentu i Hrvatskom Dragovoljcu, a od 2022. je stalan član seniorske momčadi. Nakon što je postigao hat-trick na društvenim mrežama Rijeke pojavile su se fotografije na kojima je mladi Hodža, tada dio omladinskog pogona, sakupljač lopti na Rujevici. 

Facebook stranica Lokalpatrioti Rijeka objavila je screenshot mladoga Hodže iza gola na Rujevici za vrijeme Rijekine utakmice, a NK Rijeka je objavila fotografiju trojice mladih Rijekinih nogometaša, tada sakupljača, među kojima je i Hodža.

Fenomenalna partija protiv Osijeka

Hodža je svoj prvi pogodak postigao u 21. minuti utakmice nakon krasne kombinacije Rijeke kada ga je Toni Fruk gurnuo u odličnu situaciju, a veznjak pogodio prizemnim udarcem u suprotni kut vrata Osijeka. Jedva da se krenulo s centra, a Hodža je zabio svoj drugi gol na utakmici.

Nakon oduzete lopte u sredini, Mirko Marić se lijepo izvukao na lijevu stranu i uputio sjajan centaršut na peterac gdje Hodža ulazi u pravi trenutak i povećava vodstvo. Treći gol je bio posebno lijep jer je u 63. minuti, ponovno na asistenciju Fruka, krasno potkopao loptu preko istrčalog vratara Marka Malenice i utakmica je bila efektivno gotova.

Igra za U-21 reprezentaciju i vrijedi tri milijuna eura

Prema podacima Transfermarkta, ima 15 nastupa za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Ugovor s Rijekom vrijedi mu do ljeta 2025., a spomenuta stranica specijalizirana za transfere procjenjuje mu vrijednost na tri milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.