Bio je najveći talent hrvatskog nogometa, a sad potpisuje za trećeligaša

Foto: EPA

NEKADAŠNJI hrvatski reprezentativac Ante Ćorić (26) vrlo je blizu povratka u hrvatski nogomet. Ćorić bi kao slobodan igrač trebao besplatno potpisati za hrvatskog trećeligaša Kustošiju, s kojom ovih dana trenira. Klub je, podsjetimo, prošle godine igrao u drugoj ligi, ali je na kraju sezone ispao. Ćorić je bez ugovora od prošlog ljeta, kad mu je istekao ugovor s Romom. 

Imao je petogodišnji ugovor koji je zaradio prelaskom u Rim iz zagrebačkog Dinama. Roma ga je tad platila pet milijuna eura. Nikad se nije nametnuo u Romi te je odigrao samo tri utakmice i to u prvoj sezoni u kojoj je stigao u Italiju. Nakon toga uslijedile su posudbe. Ćorić je igrao za Venlo, Olimpiju iz Ljubljane, Zurich i Almeriju. Jedini gol na tim posudbama zabio je za Zürich, s kojim je bio prvak Švicarske.

Najbolji nogomet u karijeri igrao je za Dinamo, za koji je upisao 142 nastupa, zabio 23 pogotka te 23 puta asistirao. Ćorić je s Dinamom bio četiri puta prvak Hrvatske te je osvojio tri Kupa. Igra uglavnom na poziciji ofenzivnog veznog ili lijevog krila.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.