Bio je najveći Barcin talent, a onda je pobjegao i eksplodirao. Xavi ga želi vratiti

Foto: EPA

XAVI SIMONS (21) igra odličnu sezonu za RB Leipzig na posudbi iz Paris Saint-Germaina. Mladi nizozemski veznjak u 31 je nastupu u Bundesligi ostvario učinak od sedam golova i 13 asistencija. Na kraju sezone trebao bi se vratiti u PSG; no ondje još nisu sigurni što žele napraviti s njim.

Parižani ga ne namjeravaju prodati (uostalom, Leipzig ni nema dovoljno novca da ga otkupi), ali još nisu odlučili hoće li ga zadržati u momčadi iduće sezone. Odluka će pasti prije Europskog prvenstva, a najizglednija opcija je nova posudba, piše Fabrizio Romano. 

Barcelona ga želi vratiti

Romano piše i da bi Leipzig zadržao Simonsa na posudbi još jednu godinu, a interes su iskazali i neki klubovi iz Premier lige, no možda i najkonkretnije poteze poduzima Barcelona, u kojoj je Simons već proveo devet godina.

U katalonskog velikana Nizozemac je stigao kao sedmogodišnjak, a od vrlo rane dobi od njega su se očekivale velike stvari. Ipak, sa 16 godina odlučio je otići u PSG, gdje se nije najbolje snašao, pa je tri godine poslije potpisao za PSV.

U rodnoj zemlji je Simons odigrao briljantnu sezonu, a PSG je odmah iskoristio klauzulu po kojoj ga je vratio za samo četiri milijuna eura, no odmah ga je proslijedio u Leipzig. Dio španjolskih medija tvrdi da bi se Simons volio vratiti u Barcelonu, gdje bi mu trener bio Xavi Hernandez, čovjek po kojem je dobio ime. Dodajmo da Transfermarkt procjenjuje vrijednost Simonsa na čak 80 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.