Arteta otpisao najskupljeg promašaja u povijesti Arsenala

Foto: EPA-EFE

FRANCUSKI ofenzivac Nicolas Pepe je do dolaska Declana Ricea iz West Hama bio najskuplji igrač kojeg je Arsenal ikad kupio. Londonski ga je klub 2019. godine doveo iz Lillea za 80 milijuna eura. Pepe danas ima 28 godina i na njega se pomalo i zaboravilo. Svoju posljednju utakmicu za engleski klub odigrao je u osmom mjesecu prošle godine, a zatim je poslan na posudbu u Nicu.

Nije se proslavio u svom povratku u Francusku, gdje je uz probleme s ozljedama tijekom sezone zabio osam golova, a Mikel Arteta sada je odlučio kako ga neće voditi na turneju Arsenala u sklopu priprema za sljedeću sezonu. Engleski mediji pišu kako je to siguran znak da odlazi. Ugovor mu istječe za godinu dana, a njegova vrijednost je 18 milijuna eura.

Najveći Arsenalov promašaj

Na desnom krilu, koje je idealna Pepeova pozicija, u Arsenalu je zacementiran mladi Englez Bukayo Saka, koji je protekle dvije sezone odigrao fenomenalno. Također, na krilnim pozicijama su u dobroj formi Martinelli, Trossard i Reiss Nelson.

Pepe bi tako u povijest Arsenala mogao ući kao najveći promašaj. Njegove brojke nisu katastrofalne, u 112 utakmica zabio je 27 golova i upisao 21 asistenciju, no igrač od 80 milijuna eura ipak bi trebao svojoj momčadi donijeti više.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.