TRANSFERI

Bio je najbolji strijelac HNL-a. Sada je potpisao za klub iz crnogorskog gradića

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

FATOS BEQIRAJ se pred 34. rođendan i nakon gotovo 12 godina nomadskog života vratio u Crnu Goru. Albanac s Kosova i reprezentativac Crne Gore, koji je od ljeta 2010. do zime 2014. igrao za zagrebački Dinamo, potpisao je za Dečić, klub iz crnogorskog gradića Tuzi, u kojem živi svega četiri tisuće ljudi.

To je drugoplasirana momčad prvenstva s osam bodova manje od vodeće Sutjeske te s jednim bodom više od trećeplasirane Budućnosti. Upravo iz tog kluba je u kolovozu 2010. tada 22-godišnji napadač Beqiraj došao u Dinamo uz odštetu od 650 tisuća eura. Za tri i pol godine u Dinamu odigrao je 125 utakmica i postigao 37 te namjestio 17 golova. Osvojio je četiri prvenstva i dva kupa, a u povijest HNL-a ušao je kao najbolji strijelac sezone 11./12., u kojoj je postigao 15 golova. 

Beqiraj, koji je ponikao na rodnom Kosovu, gdje je igrao za Shqiponju i Besu, iz Maksimira se otisnuo na put oko svijeta: Kina (Yatai), Bjelorusija (Dinamo Minsk), Rusija (Dinamo Moskva), Belgija (Mechelen), Izrael (Maccabi Netanya, Bnei Yehuda), Poljska (Wisla), Kazahstan (Astana) i konačno Crna Gora, točnije Dečić iz Tuzija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.