Bio je jedan od najspektakularnijih NBA letača, sad već šest godina traži novi bubreg

Foto: Profimedia

NATE ROBINSON proveo je 11 godina u NBA ligi i oduševljavao eksplozivnošću i skočnošću koje su mu omogućavale da se sa samo 175 cm nosi s divovima koji su ga okruživali i zakucava preko njih. Rekordna tri puta osvajao je natjecanja u zakucavanjima, a najviše ga se pamti po ranoj eri u New York Knicksima, za koje je igrao od 2005. do 2010. godine.

Danas je Robinson 39-godišnjak s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Još 2018. prekinuo je karijeru nakon što mu je otkazao bubreg. Šest godina poslije, otkrio je u nedavnom intervjuu za HoopsHype, i dalje traži donora te redovite ide na dijalizu.

"Još i danas tražim novi bubreg", rekao je. "Idem na dijalizu triput tjedno po četiri sata. Čiste mi krv, čiste mi toksine iz tijela i svakog se dana osjećam sve bolje. Teško je, ali istovremeno sviđa mi se izazov. Svaki dan je novi dan za mene. Neki su gori od drugih, ali blagoslovljen sam i sretan jer sam još tu, još mogu viđati djecu i raditi stvari koje volim."

Robinson je igrao u NBA ligi od 2005. do 2016., a nakon Knicksa nastupao je za Boston, Oklahoma City, Golden State, Chicago, Denver, LA Clipperse i New Orleans s prosjecima od 11.0 poena u 618 utakmica. Do 2018. je kratko igrao u Izraelu, Razvojnoj ligi i Venezueli pa potpisao za klub u Libanonu, za koji nikad nije zaigrao jer se preko ljeta ozlijedio igrajući u BIG3 ligi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.