LIGE PETICE

Bilićev nasljednik uzeo bod kod Liverpoola neviđenim bunkerom. Klopp: Ovo je 6-4-0

SAM ALLARDYCE, nasljednik Slavena Bilića u West Bromwichu, u 15. kolu Premiershipa je senzacionalno s predzadnjom momčadi uzeo bod (1:1) kod aktualnog prvaka i lidera Liverpoola. 

Međutim, Big Sam je do četvrtog uzastopnog gostovanja bez poraza na Anfieldu s četvrtim klubom došao na način koji je previše i za oportunista njegovog kova.

Čak i nakon što je od 12. minute gubio, Allardyce je igrao s momčadi posloženom u taktiku koju su njegov suparnik Jurgen Klopp i brojni ogorčeni ljubitelji nogometa nazvali "6-4-0" ili u najboljem slučaju "5-5-0".

West Brom je kod Liverpoola bio postavljen u dva obrambena reda na 30 metara od svog gola i bez igrača kojem je "dozvoljeno prijeći centar". U jednom trenutku je posjed lopte bio 84 naprema 16 posto u korist Liverpoola. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKVOM TAKTIKOM JE BILIĆEV NASLJEDNIK UZEO BOD KOD LIVERPOOLA.

"Nitko nije mogao očekivati da će bilo koja momčad igrati onako kao što je to radio West Brom. 6-4-0 ili što je već to bilo. Nevjerojatno je zahtjevno igrati 90 minuta protiv momčadi u kojoj se svih deset igrača samo brani. Kako u takvim uvjetima išta kreirati?" komentirao je Klopp nakon utakmice, ali i priznao da je WBA zaslužio bod. 

Zanimljivo, na samom početku meča, trener West Broma je prilikom izvođenja početnog udarca čak pet igrača stavio na desno krilo u postavi "2-1-7", ali ubrzo je prešao na parkiranje busa ispred svog gola. 


 

Nogometni fanovi na Twitteru nisu imali razumijevanja za Allardyceov superbunker kod Liverpoola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.