Bilić se javno pokajao zbog izjave koja je podigla Englesku na noge

Foto: Guliver Image/Getty Images

SLAVEN BILIĆ doživio je poniženje od Arsenala (1:5) u 14. kolu Premier lige. Hrvatski trener poražen je osmi put ove sezone i njegov West Ham nalazi se na 17. mjestu. Prošle sezone Hammersi su, uz Leicester, bili najljepša priča na Otoku, a ove im predstoji teška borba za opstanak. 
 

"Osjećam se poniženo i žao mi je naših navijača i kluba. Radili smo pogreške, imamo problema s ozlijeđenim igračima, ali ne tražim isprike. Jednostavno, nismo bili dovoljno dobri, iako smo imali neke dobre trenutke kod 0:0, pa i dok je bilo 0:1 za Arsenal. Međutim, moji igrači brzo odustaju i zbog svega toga sam razočaran. To je moja odgovornost", rekao je Bilić.
 
"Igrači nisu predani i ne žrtvuju se"
 
Bilić je za težak poraz okrivio svoje suigrače, a takve izjave uvijek su rizične.
"Moram biti iskren i reći kako nemamo intenzitet od prošle sezone. Kako u utakmicama, tako i na treninzima. Jednostavno, igrači ne rade ozbiljno kao prošle sezone i zato smo ovdje gdje jesmo. Oni to znaju, kao i ja, ali nisu više predani i ne žrtvuju se", otkrio je Bilić.
 
Bilić je shvatio da se ne valja igrati s taštinama igrača
 
Hrvatski trener u međuvremenu je shvatio da se ne valja igrati s taštinama u svlačionicu jer ako ti igrači okrenu leđa, onda se može dogoditi da dobiješ otkaz. A Bilić ionako već duže vremena pleše na rubu otkaza.
Stoga se Bilić u svojoj kolumnu u London Evening Standardu pokajao i pokušao objasniti kritiku igrača nakon debakla protiv Arsenala.
 
"Komentari nakon utakmice s Arsenalom o gubitku intenziteta na treninzima isprovocirali su neke reakcije, kao što sam i očekivao. Bio sam iskren, kao što to uvijek nastojim biti i nisam tip koji smišlja isprike jer navijači to uvijek primijete. Navijače ne možete prevariti. Želio bih iskoristiti priliku i nešto raščistiti. Kada sam govorio o gubitku intenziteta nisam optužio ni svoj stručni stožer, niti igrače. To je pogrešno. Mislim da sam već četiri ili pet puta naglasio da sam ja taj koji je odgovoran i to je moj posao. Vjerujte mi, ne zafrkavamo se na treninzima, to uopće nije tako", napisao je Bilić, pa je nastavio:
 
''Nisu krivi igrači, krive su ozljede''
 
"Glavni razlog zašto smo izgubili intenzitet su brojne ozljede koje su nas poharale u kratko vrijeme. Ponekad smo igrali tri utakmice tjedno, pa smo morali izbalansirati stvari, ne baš hodati po jajima, ali biti oprezni na treninzima. To je ono što bih želio raščistiti. Nisam kritizirao svoj stožer. Nisam želio kukati nakon poraza od Arsenala, naprotiv, plan mi je bio isprovocirati reakciju kako bismo vratiti taj intenzitet. Jesam  li vidio tu reakciju? Imali smo nekoliko dobrih treninga, ali želim vidjeti tu dobru reakciju dugoročno. Želim izvući najbolje od igrača, a ne igram na kartu krivnje jer se time ne postiže ništa'', dodao je trener West hama i na kraju je zaključio:
 
''Trebao sam više pričati o ozljedama, to je bila greška''
 
Bio sam vrlo razočaran nakon utakmice s Arsenalom i ono što sam rekao, rekao sam iz srca. Danas, nakon što je cijeli tjedan iza nas, tvrdim da je riječ o ozljedama. One su krivac. Možda sam trebao pričati više o utjecaju ozljeda nakon utakmice. Možda je to bila moja pogreška, ali uvijek sam mrzio nakon poraza koristiti se izlikama".
 
West Ham nalazi se na bijednom 17. mjestu, samo bod od zone ispadanja, a u nedjelju igra s odličnim Liverpoolom na Anfieldu.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.